Pradžia Straipsniai Sportas / Sveikata Miško auksas jūsų lėkštėje: jauni kankorėžiai, kurie padės ir galvai, ir virškinimui
Sportas / Sveikata

Miško auksas jūsų lėkštėje: jauni kankorėžiai, kurie padės ir galvai, ir virškinimui

Žali kankorėžiai / Nuotr.: https://www.youtube.com/watch?v=toXyr00EK7I
Žali kankorėžiai / Nuotr.: https://www.youtube.com/watch?v=toXyr00EK7I
Dalintis

Pavasaris – laikas, kai gamta atgyja, dovanoja mums brangių dovanų. Viena iš jų – jauni kankorėžiai, kuriuose gausu maistinių medžiagų. Tai tikras vitaminų, mineralų ir eterinių aliejų lobynas. Kankorėžių uogienė – ne tik skanus priedas prie arbatos, bet ir natūralus imuniteto stiprinimo bei virškinimo gerinimo būdas.

Jų sveikatai naudingos savybės yra neįkainojamos – palaiko imunitetą, gerina koncentraciją, greitina virškinimą.

Derliaus nuėmimo sezonas sparčiai artėja, todėl dabar verta sužinoti, kaip kankorėžius išnaudoti kuo geriau. Tarp naminių gaminių pirmauja kankorėžių uogienė, kuri ne tik puikaus skonio, bet ir veikia kaip natūrali priemonė nuo daugelio negalavimų.

Pušis šimtmečius siejama su gydomosiomis savybėmis, o jauni jos kankorėžiai – tikras vitaminų ir mineralų lobynas. Juose yra daug vitamino C, flavonoidų, eterinių aliejų ir antioksidantų, kurie palaiko imunitetą, pasižymi priešuždegiminiu poveikiu ir apsaugo organizmą nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio. Reguliarus jų valgymas gali pagerinti koncentraciją ir palaikyti virškinimo sistemą, todėl jie puikiai papildys jūsų kasdienę mitybą.

Geriausias laikas juos nuimti – vėlyvas pavasaris, kai kankorėžiai dar minkšti ir pilni vertingų maistinių medžiagų. Verta nepamiršti juos rinkti toliau nuo užterštos vietos ir vengti medžių, augančių šalia judrių kelių.

Kankorėžių uogienė – unikalus skanėstas, turintis sveikatą stiprinančių savybių

Vienas populiariausių jaunų kankorėžių panaudojimo būdų – aromatingos uogienės ruošimas. Šis unikalus skanėstas ne tik sustiprins pusryčių sumuštinių skonį, bet ir padės organizmui kovoti su infekcijomis, pagerins virškinimą. Paruošti ją namuose labai paprasta ir nereikia sudėtingų ingredientų.

Ingredientai:

  • 1 kg jaunų kankorėžių,
  • 1 kg cukraus,
  • 2 stiklinės vandens,
  • 1 valgomasis šaukštas citrinos rūgšties (apie 2-3 g).

Paruošimas:

  1. Kankorėžius nuplaukite ir supjaustykite mažesniais gabalėliais. Puode užvirinkite vandenį su cukrumi ir citrinos sultimis. Suberkite kankorėžius ir troškinkite apie 2 valandas, kol uogienė sutirštės. Karštą uogienę išpilstykite į stiklainius, uždarykite ir apverskite, kad atvėstų.
  2. Paruošta kankorėžių uogienė yra auksinės spalvos ir intensyvaus miško aromato. Galima laikyti stiklainiuose ir dėti į arbatą, užtepti ant duonos arba valgyti tiesiog po šaukštą, kad palaikytumėte natūralų imunitetą.

Šaltinis: pysznosci.pl

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Keptuvė su nelimpančia danga

Virtuvės įrankis, kurį naudojate kasdien gali būti kancerogeniškas: PSO skelbia aliarmą

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) įspėjo apie riziką, susijusią su tam tikrais junginiais,...

Magnio trūkumas ir jo svarba

Magnio svarba karštuoju sezonu: trūkstant šio elemento gali kamuoti prasta savijauta

Vasara – tai ne tik saulė, atostogos ir aktyvus gyvenimo būdas, bet...

Eurobasket 2025 tvarkaraštis / Vitalii Vitleo / Shutterstock.com

EuroBasket 2025: Išsamus krepšinio čempionato tvarkaraštis

2025 metų Europos krepšinio čempionatas, vyksiantis nuo rugpjūčio 27 iki rugsėjo 14...

Alkoholio nebereikėtų vartoti nuo 65 metų

Kodėl vis daugiau jaunų žmonių atsisako alkoholio? Nauja karta renkasi blaivesnį gyvenimą

Alkoholis – daugelio vakarėlių ir švenčių simbolis – vis dažniau praranda savo...