Mitybos specialistė Ildefonsa Sanchez Caro „Infosalus“ sakė, kad daržoves ir vaisius būtina plauti, siekiant išvengti apsinuodijimo maistu.
Tai daroma po tekančiu vandeniu, tačiau svarbu nepažeisti žievelės, kitaip pjaustant ar lupant kyla pavojus, kad ant produkto pateks bet kokių paviršiaus teršalų.
Mitybos specialistė taip pat patarė kietiems lukštams valyti naudoti šepetėlį. Pavyzdžiui, plaunant melioną, agurką, arbūzą ir kai kuriuos kitus produktus.
Be to, Caro rekomendavo įsigyti specialų produktą daržovėms ir vaisiams plauti, tačiau pirmiausia atidžiai išstudijuokite jo sudėtį ir patikrinkite, ar jame nėra kenksmingų medžiagų.
Pokalbio pabaigoje ekspertas pridūrė, kad vaisius ir daržoves po plovimo būtina nusausinti švariu rankšluosčiu.
Parašyti komentarą