Neseniai Kinijos mokslininkų atliktas tyrimas, publikuotas žurnale „Poultry Science“, atskleidė anksčiau nežinomas teigiamas kiaušinių vartojimo puses.
Tiandzino (ne Dziangsu) provincijos instituto mokslininkai atliko tyrimą, kurio metu analizavo įvairių kiaušiniuose esančių maistinių medžiagų įtaką nutukimo rizikai. Viena pagrindinių išvadų – reguliarus kiaušinių vartojimas teigiamai veikia jaunų žmonių sveikatą. Tie, kurie valgo kiaušinius kasdien, gauna daugiau liuteino, zeaksantino, cholino, vitaminų B2 ir D, seleno, dokozaheksaeno rūgšties ir baltymų nei tie, kurie vengia kiaušinių. Tai pagerina bendrą mitybos vertę, patenkina svarbiausių maistinių medžiagų poreikį.
Kiti tyrimai patvirtino, kad kiaušinių baltymai pasižymi dideliu įsisavinamumu, stiprina imunitetą ir padeda mažinti arterinį kraujospūdį. Kiaušiniai taip pat gerina raumenų būklę, apsaugo vyresnio amžiaus žmones nuo sarkopenijos – su amžiumi susijusio raumenų masės mažėjimo, padeda reguliuoti riebalų apykaitą ir apsaugo nuo nutukimo.
Be to, Kinijos mokslininkai nustatė, kad saikingas kiaušinių vartojimas praktiškai neturi įtakos lipidų kiekiui kraujyje.
Mokslininkai taip pat pažymėjo, kad paruošimo būdas turi įtakos jų naudai sveikatai. Taigi, vienas iš sveikiausių kiaušinių gaminimo būdų yra virti juos skystai.
Parašyti komentarą