Ar žinote, kodėl žuvys, gyvenančios šaltose arba giliose jūrose, nesušąla? Taip yra todėl, kad jose yra didžiausias kiekis omega-3 riebalų rūgščių. Žmonės, žinoma, ne žuvys, tačiau omega-3 riebalų rūgštys labai svarbios mūsų organizmui.
Omega-3 riebalų rūgščių vartojimas didina atsparumą šalčiui ir mažina peršalimo ligų skaičių, nes didina ląstelių membranų atsparumą šalčiui, gerina nesekrecinę termogenezę ir palaiko odos kraujagyslių tonusą.
Vartojant omega-3 riebalų rūgštis bus gauta naudos:
- bendras imuninės sistemos stiprinimas,
- blogojo cholesterolio kiekio kraujyje mažinimas,
- geresnė smegenų veikla ir atmintis,
- širdies ir kraujagyslių sistemos stiprinimas,
- geresnė oda, plaukai ir nagai,
- hormoninio fono reguliavimas,
- streso hormonų mažinimas.
Išskyrus tai, kad mūsų organizmas pats negamina omega-3, jos gauname su maistu, dažniau iš žuvies. Geriau, kad žuvis būtų laukinė, pageidautina ją virti garuose (100 laipsnių – optimali temperatūra Omega-3 išsilaikyti).
Omega-3 taip pat gaunama iš žuvų taukų.
Žuvų taukai išgaunami iš žuvų nugaros ir pilvinės dalies raumenų šalto spaudimo būdu, sumažinant slėgį ir temperatūrą (kad būtų išvengta oksidacijos). Tokio produkto nauda bus didesnė.
Na, o norėdami užtikrinti, kad omega-3 iš žuvų taukų kapsulių būtų visiškai įsisavintos, į savo racioną įtraukite seleno turtingų maisto produktų.
Parašyti komentarą