Mitybos specialistai nustatė naudingiausią mėsos rūšį, kuriai nėra lygių. Ją organizmas pasisavina 90 proc.
Jei nesate vegetarai, į jūsų mitybos racioną turi būti įtraukta mėsa, kurioje gausu sveikatai svarbių baltymų, cinko, geležies ir B grupės vitaminų. Šiuo metu parduotuvėse yra platus mėsos produktų asortimentas – jautiena, veršiena, kiauliena, vištiena, kalakutiena ir kt. Kiekvienas renkasi tai, kas atitinka jo skonį ir kainą.
Tarp visų mėsos rūšių yra viena, kuri išsiskiria iš kitų. Mitybos specialistai nustatė, kad ji yra sveikiausia, nes joje nėra antibiotikų ir hormonų, kaip kiaulienoje ir jautienoje, yra mažiausiai riebalų ir beveik nėra cholesterolio. Be to, šią mėsą organizmas geriausiai virškina, o mes kalbame apie triušieną.
Kodėl triušiena visais parametrais yra pranašesnė už visų kitų rūšių mėsą? Pirma, ji yra skani! Antra, organizmas ją suvirškina 90 proc. Trečia, turėdama daug baltymų, ji turi labai mažai cholesterolio ir daug lecitino, kuris padeda išvengti aterosklerozės. Ketvirta, triušiena yra puikus antioksidantas. Tai tik kelios priežastys, kodėl triušiena neturi konkurentų.
Nenuostabu, kad šis lengvas ir dietinis produktas, dažnai tyrelių ar paštetų pavidalo, pirmiausia duodamas kūdikiams kaip papildomas maistas. Triušiena rekomenduojama net alergiškiems vaikams. Ji dažnai įtraukiama į įvairias dietas, nes yra mažai kaloringas produktas, taip pat rekomenduojama nėščioms ir žindančioms moterims.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą