Naujausi tyrimai chronologinės mitybos srityje parodė, kad valgymo laikas gali turėti didelę įtaką sveikatos būklei, praneša Sports.kz. Specialiame žurnalo „Journal of the Academy of Nutrition and Dietetics“ numeryje paaiškinta, kuo moksliškai pagrįstas badavimo režimų veiksmingumas.
Chronologinės mitybos sritis tampa vis populiaresnė, nes joje tiriamas ryšys tarp mitybos laiko modelių, cirkadinių ritmų ir medžiagų apykaitos siekiant optimalios sveikatos.
Mokslininkai nustatė, kad ne tik maisto kokybė ir kiekis, bet ir jo vartojimo laikas atlieka svarbų vaidmenį organizmo medžiagų apykaitai ir gerai savijautai. Tyrimai rodo, kad reguliarus valgymas tam tikru laiku skatina veiksmingesnį maistinių medžiagų įsisavinimą ir gali padėti reguliuoti svorį. Be to, netinkami valgymo įpročiai gali būti susiję su įvairių ligų, įskaitant diabetą ir širdies bei kraujagyslių sutrikimus, išsivystymo rizika.
Specialistai pabrėžia, kad nereikėtų praleisti pusryčių, taip pat valgyti naktį, nes tai nesinchronizuojasi su organizmo cirkadiniais ritmais.
Šaltinis: Sports.kz
Parašyti komentarą