Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Pasiruoškite Šv. Kalėdoms: kaip sūdyti silkę namuose, du paprasti receptai
Maistas / Gėrimai

Pasiruoškite Šv. Kalėdoms: kaip sūdyti silkę namuose, du paprasti receptai

Kaip sūdyti silkę 2 receptai
Dalintis

Silkė – neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, todėl be jos neapsieina nė vienas šventinis stalas. Be to, toks žuvies paruošimo būdas gali puikiai papildyti įvairius patiekalus kasdieniame meniu.

Silkės sūdymas

Sausas silkės sūdymas

Tam jums reikės:

  • atšildyta silkės filė
  • 2 šaukštelių stambios jūros druskos
  • 1 šaukštelio cukraus

Sumaišykite druską ir cukrų ir tolygiai patrinkite visą žuvies paviršių. Sudėkite pasūdytą žuvį į indą arba padėkite ant maistinės plėvelės, tolygiai paskirstykite likusį druskos ir cukraus mišinį ir padėkite į šaldytuvą trims dienoms. Po to silkę apdorokite kaip įprasta ir pamirkykite vandenyje arba piene.

Silkės sūdymas marinate

Tai lengviausias ir greičiausias būdas sūdyti silkę namuose. Jums reikės:

  • atšildyta silkės filė
  • 500 ml virinto vandens
  • 2 šaukšteliai druskos
  • 1 šaukštelis cukraus
  • 5 žirneliai juodųjų pipirų
  • Lauro lapas
  • 4 šaukšteliai stalo acto 9 proc.

Sumaišykite visus ingredientus nedideliame puode ir pakaitinkite, kad ištirptų druska ir cukrus. Marinatą atvėsinkite iki kambario temperatūros. Tada atšildytą silkę sudėkite į dubenį ir aptepkite marinatu.

Įdėkite į šaldytuvą parai. Jei reikia iš karto sūdyti daug silkės ir daugiau marinato, proporcingai didinkite vandens, druskos, cukraus ir acto kiekį.

Silkė, kaip ir kitos žuvys sūrumo pasiima kiek joms reikia. Tad nebijokite, silkės tikrai nepersūdysite. Svarbiausia nelaikyti silkės sūryme per ilgai.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Mindaugas Bružas

Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...