Kodėl kiaušinio trynys tampa žalias ir kaip paruošti tobulą kietai virtą kiaušinį: visa tiesa čia
Ar kada pagalvojote, kodėl virto kiaušinio trynys tampa žalias? Pasak ekspertų, taip yra dėl cheminės reakcijos - kiaušinio baltyme yra ...
Ar kada pagalvojote, kodėl virto kiaušinio trynys tampa žalias? Pasak ekspertų, taip yra dėl cheminės reakcijos - kiaušinio baltyme yra ...
Vyrauja nuomonė, kad pagrindinis vitamino D tiekėjas žmogaus organizmui po saulės spindulių yra žuvų taukai. Tačiau tai netiesa, nes šio ...
Tradicija dažyti kiaušinius svogūnų lukštais išliko iki šių dienų. Ir nors yra daugybė būdų, kaip dažyti kiaušinius Velykoms, daugelis žmonių ...
Artėja Velykos, tad metas pasiruošti kiaušinių marginimui. Atsibodo įprastos margučių spalvos? Pabandykite juos nudažyti mėlynai! Pasirodo, kiaušinius mėlynai galima nudažyti ...
Net ir patys kruopščiausi virėjai kartais susiduria su tokia bėda, kad į indą su įmuštu kiaušiniu patenka lukšto gabalėliai. Dažniausiai ...
Jau visi pradedame galvoti apie Velykas, tad pats metas prisiminti seną, bet labai gerą būda kiaušiniams dažyti (marginti). Šį kartą ...
Jei mėgstate kiaušinius ir juos gaminate įvairiais būdais, tikriausiai ne kartą pastebėjote baltas virveles prie kiaušinio trynio ir susimąstėte, kas ...
Perpjauti virtą kiaušinį per pusę nepažeidžiant trynio - tikras iššūkis, tačiau viskas įmanoma, jei žinote gudrybę. Kaip perpjauti kiaušinį nepažeidžiant ...
Kiaušiniai - beveik kiekvienuose namuose esantis produktas, aktyviai naudojamas gaminant patiekalus. Tačiau jų galiojimo laikas yra ribotas. Kaip rašo "Parade", ...
Daugelis žmonių mano, kad kiaušinių virimas yra labai paprastas procesas. Iš tiesų ši kulinarinė procedūra turi svarbių niuansų. Pavyzdžiui, ne ...
Tamsus trynys salotose ir užkandžiuose atrodo, švelniai tariant, neestetiškai. Tačiau su šia problema susiduria beveik kiekvienas. Išvengti kiaušinio trynio spalvos ...
Kiaušinius galima laikyti įvairiose namų vietose: šaldytuve, kartoninėje dėžutėje ar krepšelyje ant virtuvės stalviršio. Nuo vietos pasirinkimo priklauso, kiek ilgai ...
Prekybos centruose tikrai esate matę kiaušinius su baltais arba rudais lukštais. Tačiau ar kada nors susimąstėte, kuo skiriasi šie kiaušiniai ...
Kai kurių kiaušinių tryniai yra ryškiai oranžiniai, o kitų - šviesiai geltoni. Daugelis žmonių mano, kad sodri trynio spalva rodo ...
Kiaušiniai yra vienas vertingiausių maisto produktų, kuriame yra būtinų baltymų ir riebalų. Tačiau apie kiaušinius sklando daugybė išgalvotų mitų, įskaitant ...
Kiaušiniai yra universalus produktas, kurį galima naudoti saldžiuose ir pikantiškuose patiekaluose. Juos galite ruošti tiek pusryčiams, tiek vakarienei ar desertui. ...
Kiaušiniuose ypač vertinga maistinė medžiaga yra cholinas, kurio yra trynyje, leidiniui "Delish" pasakojo mitybos ekspertė - gydytoja Kellyanne Petrucci. "Cholinas ...
Kiaušiniai yra skanus ir sveikas produktas, kurį galima naudoti įvairiuose patiekaluose. Tačiau kartais gali būti sunku nulupti kiaušinius po virimo. ...
Ką dažniausiai gaminate pusryčiams? Gal kiaušinienę? Šio iš pirmo žvilgsnio paprasto patiekalo gaminimas gali būti tikras iššūkis. Kulinarai pasidalijo keliais ...
Vištų ir putpelių kiaušiniai skiriasi ne tik išvaizda ir dydžiu, bet ir maistinių medžiagų kiekiu bei poveikiu sveikatai. Papasakosime, kurie ...