Mandarinai yra neatsiejama švenčių dalis, jų kvapas ir skonis sukelia prisiminimus apie namų šilumą. Jie yra ne tik skanus užkandis, bet ir išskirtinių sveikatingumo savybių turintis vaisius. Tačiau kartais mandarinai būna per rūgštūs. Nieko tokio, jums tereikia 10 minučių ir jie taps saldūs.
Mandarinai yra ne tik skanus užkandis, bet ir tikras sveikatos šaltinis. Juose gausu vitaminų ir mineralų, kurie įvairiais būdais palaiko organizmą:
- stiprina imunitetą – dėl didelio vitamino C kiekio mandarinai padeda organizmui veiksmingai gintis nuo infekcijų ir peršalimo ligų, o tai ypač svarbu žiemą.
- saugo nuo diabeto ir širdies ligų – reguliariai vartojami mandarinai gali padėti reguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir palaikyti širdies ir kraujagyslių sistemos sveikatą.
- užkirsti kelią vėžiui – mandarinų žievelėje yra salvestrolio Q40 – junginio, kuris, remiantis Lesterio farmacijos mokyklos mokslininkų tyrimais, gali naikinti vėžines ląsteles, įskaitant ir tas, kurios sukelia kepenų vėžį.
- mandarinai yra vitamino A šaltinis, kuris atlieka svarbų vaidmenį saugant regėjimą ir užkertant kelią tokioms akių ligoms kaip geltonosios dėmės degeneracija.
- padeda kovoti su viršsvoriu – mandarinuose yra mažai kalorijų ir daug ląstelienos, todėl jie puikiai tinka tiems, kurie stebi savo svorį. Skaidulos ne tik pasotina, bet ir padeda tinkamai veikti virškinimo sistemai.
Mandarinai kartais būna per rūgštūs. Laimei, iš Japonijos kilęs paprastas triukas šiuo klausimu gali padėti.
Tiesiog panardinkite mandarinus 10 minučių į 40 °C temperatūros vandenį ir perkelkite juos į šaltą vandenį. Taip apdorojant neutralizuojamas rūgštus vaisių skonis, todėl mandarinai tampa saldesni ir aromatingesni. Tai idealus sprendimas, norint visapusiškai mėgautis jų skoniu.
Nepamirškite rinktis šviežių vaisių su lygia ir tvirta odele, kuri nėra pažeista. Laikydami juos vėsioje vietoje, galime ilgai mėgautis jų skoniu ir savybėmis.