Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šašlykas kaip vaikystėje ant žarijų. Marinatas su actu

1 min. skaitymo

Šis šašlykas marinuojamas griežtai pagal 1950 m. kulinarijos knygos receptą: svogūnai, druska, pipirai ir šiek tiek acto. Toks skonis ilgai įsimena, o mėsa, kepta ant „pilkų“ anglių, tampa sultinga, minkšta ir nepaprastai aromatinga.

Ingredientai:

  • Kiaulienos sprandinė – 1,5 kg
  • Svogūnai – 4–5 vnt.
  • Druska – 2,5 šaukštelių
  • Malti pipirai – 1 šaukštelis
  • Aštrūs malti pipirai – pagal skonį
  • Actas 3 % – 80 ml (arba 1 šaukštas 9 % acto + 2 šaukštai vandens)
  • Žolelės (krapai, petražolės) – pagal skonį

Gaminimas

  1. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, pabarstykite puse druskos ir gerai suminkykite, kad išsiskirtų sultys. Mėsą supjaustykite porcijomis, apie 4 cm, ir sudėkite į svogūnus. Įberkite likusią druską, abiejų rūšių pipirus ir įpilkite acto. Gerai išmaišykite ir palikite marinuotis bent per naktį šaldytuve.
  2. Anglys turi būti lygios, pilkos. Mėsą suverkite ant iešmų, nupurtykite svogūnus, kad jie neapdegtų. Palikite nedidelį atstumą tarp gabalėlių. Kepkite, dažnai apverčiant, kad sultys karamelizuotųsi.
  3. Paruoštą mėsą sudėkite į dubenį, išklotą lavashu, pabarstykite šviežiais žalumynais, svogūnais ir sumachu. Viršuje – dar lavashas. Palikite 10 minučių, kad mėsa „pailsėtų“.

Šašlykai gaunasi sultingi, sodraus skonio. Patiekite juos tiesiog su lavašu ir šviežiomis daržovėmis.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
2 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Grilis
Grilis
prieš 27 dienų

O kas yra tas lavashas ?

Viačeslav
Viačeslav
prieš 27 dienų

Jeigu priimtina ne vegetarams, tai biodinamikos ukininkavimas tikrai geroji pagalba tame- ir skoniui, ir energijai, ir kvapui.