Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Moteris 30 dienų vietoj kavos gėrė žaliąją arbatą ir pajuto 3 didelius pokyčius

3 min. skaitymo

Žurnalistė 30 dienų vietoj kavos gėrė žaliąją arbatą ir teigia, kad pajuto tris didelius pokyčius, kurie teigiamai paveikė jos gyvenimą.

Rytai tapo ramesni ir mažiau įtempti, gėrimas padėjo jai geriau mąstyti ir geriau susikaupti atliekant kasdienes užduotis, o skrandis nurimo, savo straipsniu „Eatthis” portale pasidalijo Alexa Mellardo. Autorė pažymėjo, kad iš pradžių ji išgėrė vieną puodelį arbatos ryte ir antrą puodelį po pietų. Vėliau, norėdama padidinti kofeino kiekį ir gauti daugiau energijos, žurnalistė į savo racioną įtraukė trečią puodelį arbatos. Verta pabrėžti, kad žaliojoje arbatoje yra daug mažiau kofeino nei kavoje.

„Įprastas rytinis puodelis kavos mane tikrai pažadina, tačiau už tai reikia mokėti tam tikrą kainą. Kava taip pat verčia mane jaustis neramiai, įsitempusiai ir nervingai. Tačiau kai perėjau prie žaliosios arbatos, pastebėjau, kad mano rytai tapo daug mažiau įtempti ir daug ramesni”, – rašoma straipsnyje.

Medicinos mokslų daktarė Amy Goodson, sertifikuota mitybos specialistė ir sporto dietologė, pabrėžė, kad kofeinas yra natūralus stimuliatorius. Ekspertė pridūrė, kad ši medžiaga „stiprina centrinės nervų sistemos veiklą ir didina neurotransmiterių, tokių kaip dopaminas ir noradrenalinas, išsiskyrimą”. „Dėl to gali padidėti budrumas ir pagreitėti medžiagų apykaita, todėl sudeginama daugiau kalorijų”, – sakė ji.

Žaliosios arbatos gėrimas

Mellardo taip pat pasidalijo, kad pakeitusi kavą į žaliąją arbatą pradėjo aiškiau mąstyti. „Kofeino ir L-teanino, amino rūgšties, esančios žaliojoje arbatoje, derinys gali turėti teigiamą poveikį kognityvinėms funkcijoms. Jis gali padidinti budrumą ir pagerinti nuotaiką be nervingumo jausmo, kuris dažnai siejamas su dideliu kofeino kiekiu”, – pabrėžė gydytoja.

Žurnalistė taip pat pasakojo, kad kava visuomet sužadindavo jos skrandį, tačiau žalioji arbata, priešingai, jį nuramindavo. Dietologė sakė, kad žaliojoje arbatoje yra daug natūralių biologiškai aktyvių medžiagų, kurios yra „galingi antioksidantai”. „Antioksidantai padeda neutralizuoti organizme esančius laisvuosius radikalus (vadinamuosius „blogiukus”, kurie skatina uždegimą), mažina oksidacinį stresą ir uždegimą”, – teigė Goodson.

 

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus