Nesąžiningi pieno gamintojai, norėdami padidinti pardavimus, dažnai griebiasi gudraus pieno padirbinėjimo būdo. Toks produktas ne tik nėra naudingas sveikatai, bet ir gali būti žalingas. Tad, ar mes visi geriame tikrą pieną? Toliau skaitykite straipsnį apie tai, kaip atskirti gerą pieną nuo netikro.
Sužinokite, kaip atskirti tikrą pieną nuo netikro
- Į paprastą skaidrią stiklinę įpilkite nedidelį kiekį pieno. Jei jį išmaišysite, viduje bus baltų pėdsakų – tai ženklas, kad produkte yra riebalų, o tai yra gero pieno požymis.
- Jei į stiklinę vandens įpilsite šiek tiek pieno, tikrasis pienas nusileis į dugną, o klastotė ištirps vandenyje.
- Palikite stiklinę su pienu kambario temperatūroje. Tikrasis pienas virs jogurtu, kurio skonis bus rūgštus. Netikras pienas dvelks kartumu.
- Užlašinkite lašelį pieno ant piršto nago. Geras pienas iš karto neišdžius.
- Į stiklinę pieno įlašinkite lašelį jodo. Tikras pienas šiek tiek pagelsta, o netikras pienas tampa mėlynas arba įgauna kitų atspalvių.
Prenumeruoti
Prisijungti
0 Komentarai(ų)
Naujausi