Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vyras prašo gaminti tik tokius. Sultingi mėsos pyragėliai orkaitėje

3 min. skaitymo

Mėsos pyragėliai orkaitėje – klasikinis patiekalas, išliekantis aktualus nepriklausomai nuo sezono ar progos.

Tai minkštos mielinės ar sluoksniuotos tešlos ir sultingo mėsos įdaro derinys. Kepimas orkaitėje suteikia pyragėliams apetitą žadinančią auksinę plutelę ir išsaugo viduje įdarą sultingą, be papildomo riebumo.

Pyragėlius patogu pasiimti į kelionę, darbą ar pikniką, patiekti prie pirmojo patiekalo vietoj duonos. Mėsos pyragėlius galima papildyti svogūnais, prieskoniais ar žalumynais, kas suteikia skoniui gilumo ir daro patiekalą dar labiau naminį ir jaukų.

Mėsos pyragėliai pagaminti su meile 2

Ingredientai tešlai:

  • Šiltas pienas – 250 ml;
  • Sausos mielės – 11 g;
  • Kiaušinis – 1 vnt.;
  • Druska – 1 arbatinis šaukštelis;
  • Cukrus – 2 valgomieji šaukštai;
  • Augalinis aliejus – 3 valgomieji šaukštai;
  • Sviestas – 30 g;
  • Miltai – 560 g.

Ingredientai įdarui:

  • Kiaulienos-jautienos faršas – 700 g;
  • Svogūnas – 1 vnt.;
  • Pomidorų pasta – 1 valgomasis šaukštas;
  • Vanduo – 30 ml;
  • Malti juodieji pipirai;
  • Druska;
  • Džiovintas česnakas;
  • Sviestas – 20 g;
  • Augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai.

Mėsos pyragėlių gaminimas:

  1. Į šiltą pieną įmušame kiaušinį, suberiame druską ir cukrų, kruopščiai išmaišome. Supilame į pieną sausas mieles, išmaišome ir pridedame augalinio aliejaus bei ištirpinto sviesto.
  2. Palaipsniui persijojame į mišinį miltus ir užminkome tešlą. Minkome tešlą rankomis iki minkštos, šiek tiek lipnios būsenos.
  3. Sudedame tešlos kamuolį į gilų dubenį, išteptą augaliniu aliejumi, ir paliekame šiltai po rankšluosčiu 30 minučių.
  4. Įdarui permalame faršo mašinėle svogūną, pridedame druskos, džiovinto česnako, maltų juodųjų pipirų. Keptuvėje ant augalinio aliejaus apkepiname faršą, pridedame į jį vandeniu praskiestą pomidorų pastą.
  5. Į paruoštą faršą dedame sviestą, kad jis ištirptų įdare. Taip pat įdarui galima naudoti 500 gramų pievagrybių.
  6. Grybus reikia supjaustyti nedideliais gabalėliais ir pakepinti keptuvėje, kol išgaruos drėgmė. Į grybus galima pridėti maltų juodųjų pipirų, druskos ir džiovinto česnako, o po to sumaišyti su mėsos įdaru.
  7. Perminkome tešlą ir padalijame į dvi lygias dalis, kiekvieną dalį padalijame į 10 kamuoliukų. Iškočiojame kiekvieną kamuoliuką į stačiakampį nedidelį lakštą, ant kurio dedame įdarą.
  8. Uždarome įdarą tešloje, dedame siūle žemyn ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Paliekame pyragėlius po rankšluosčiu 10-15 minučių šiltai.
  9. Sutepame pyragėlius kiaušinio ir pieno mišiniu, kepame 180 laipsnių temperatūroje 17-20 minučių.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Miglė Pociuvienė – sodininkystės, daržininkystės ir augalininkystės entuziastė, savo žinias ir patirtį kaupiu jau daugelį metų. Rašau straipsnius KAIPKADA.LT portalo skaitytojams ir padedu geriau suprasti augalų priežiūrą, derliaus auginimo subtilybes bei tvarios aplinkos kūrimą.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus