Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Uogienės galiojimo laikas: kaip suprasti, kad laikas ją išmesti

1 min. skaitymo

Maisto technologai: negalima valgyti uogienės, kurioje yra net truputis pelėsio. Pelėsis yra mikroskopinis grybas, kuris vystydamasis išskiria akimi nematomus nuodus. Išsiaiškinti, kaip giliai jie įsiskverbė į produktą, tiesiog neįmanoma.

Tinkamai išvirtą uogienę galima laikyti iki 2-3 metų nuo +1 iki +15 laipsnių temperatūroje, teigia ekspertai. Tačiau yra ir išimčių.

Trys požymiai, kad uogienė sugedo

Pasikeitė skonis ir spalva. Iki to laiko uogienėje atsirado nauja sudedamoji dalis – bakterijos arba grybeliai. Jie gali sukelti sunkų apsinuodijimą maistu.

Atsirado pelėsis. Net jei jo labai nedaug, pažeistų gabalėlių nereikėtų išimti. Vienintelis teisingas sprendimas – atsisveikinti su stiklainiu.

Džemas su sėklomis. Pavyzdžiui, uogienę, pagamintą iš uogų ar vaisių su sėklomis (vyšnių, trešnių, abrikosų, persikų, slyvų), galima laikyti ne ilgiau kaip 6-8 mėnesius. Iš kauliukų išsiskiria ciano vandenilio rūgštis, kuri yra organizmo nuodai.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus