Kodėl turėtumėte valgyti žuvį: privalumai ir trūkumai
Žuvis laikoma organizmui naudingų omega-3 riebalų rūgščių šaltiniu. Dauguma ekspertų pabrėžia, kad šis produktas turėtų būti įtrauktas į mitybos racioną. ...
Žuvis laikoma organizmui naudingų omega-3 riebalų rūgščių šaltiniu. Dauguma ekspertų pabrėžia, kad šis produktas turėtų būti įtrauktas į mitybos racioną. ...
Žuvis yra labai naudinga organizmo sveikatai, tačiau kai kurios žuvų rūšys gali daryti stebuklus. Ypač lašišoje gausu labai daug vitaminų, ...
Žuvies valymas visada buvo užduotis, reikalaujanti daug kantrybės ir atkaklumo. Be to tam reikia turėti daug kantrybės. Žvynų šalinimas virtuvėje ...
Net profesionalus virėjas kartais susiduria su tuo, kad kepant žuvis pradeda byrėti. Deja, padėties išgelbėti neįmanoma. Tačiau galite užkirsti tam ...
Žuvį išvalyti nesunku, tačiau paruošti saugiam ir sveikam vartojimui be kaulų yra kur kas sunkiau. Taip, upinė žuvis garsėja dideliu ...
Kepta žuvis – patiekalas, kurį mėgsta daugelis. Žuvis puikiai dera su daugeliu garnyrų. Yra tik vienas rimtas patiekalo trūkumas: kepimo ...
Žvejybos kalendoriuje rasite svarbiausias žvejybos draudimų datas ir tam tikrų žuvų gaudymo terminus, leistinus žuvų pagavimo kiekius ir dydžius, taip ...
Paprastas receptas, kurio dėka puikia raudona žuvimi galėsite mėgautis vos per 1-2 dienas. Metodas tinka bet kuriai raudonai žuviai. Taip ...
Paprastai orkaitėje iškepta žuvis išlaiko savo sultis, be to, ji būna sveikesnė nei kepta keptuvėje. Pasitaiko, kad orkaitėje iškepta žuvis ...
Virėjai gana dažnai daro klaidų, susijusių su keptos žuvies ruošimu. Kodėl iškepta žuvis pradeda byrėti dar keptuvėje? Greičiausiai žuvis buvo pasūdyta ...
Patyrę virėjai žino, kad žuvį galima kepti keptuvėje ir nepataškyti visos kaitlentės. Metodas senas, daugeliui žinomas, bet ar jį žinote? ...
Kaip žinote, paprasta citrina gali susidoroti su specifiniu žuvies „aromatu“. Tačiau dažniausiai ši veiksminga priemonė naudojama jau po žuvies apdorojimo. ...
Grupė mokslininkų iš Pasaulinės sveikatos instituto ir Naujojo Pietų Velso universiteto tyrė ryšį tarp omega-3 riebalų rūgščių vartojimo ir inkstų ...
Raudonos žuvys (lašiša, upėtakis, arktinė palija, tunas) dažnai atlieka šventinio patiekalo vaidmenis, nes dėl brangumo jos dažniausiai patiekiamos tik ypatinga ...
Žuvį atitirpinti galima įvairiais būdais, tačiau ne visi jie yra tikrai veiksmingi ar sveiki. Verta prisiminti, kad netinkamas žuvies atitirpinimas ...
Menkės kepenėlės yra labai skanus ir nepaprastai sveikas delikatesas, kuriame gausu būtinų mikroelementų. Šį produktą ypač naudinga valgyti žiemą, kai ...
Silkė – neatsiejama lietuviškos virtuvės dalis, todėl be jos neapsieina nė vienas šventinis stalas. Be to, toks žuvies paruošimo būdas ...
Šviežią arba šaldytą žuvį galima ruošti įvairiais būdais: aptepti aliejumi, apkepti, iškepti keptuvėje... Tačiau geriausias ir sveikiausias variantas yra aliejumi ...
© 2023 Visas turinys, jeigu nėra nurodytas kitas šaltinis, yra portalo nuosavybė ir jį kopijuoti be raštiško sutikimo yra draudžiama.