Gražus, skanus, paprastas – mandarinų pyrago receptas nekepant orkaitėje. Kalėdos glaudžiai susijusios su mandarinais – jų yra ant eglutės, ant šventinio stalo, nuluptų citrusinių vaisių aromatas tarsi pranašauja Naujuosius metus. Kaip dėl mandarinų pyrago gaminimo jo nekepant?
Šis receptas bus kone kiekvienos šeimininkės svajonė, nes jį pagaminti labai greita ir paprasta. Todėl dalijamės, kaip pasigaminti lengvą ir gardų šventinį desertą.
Ingredientai:
- Mandarinai – 6 vnt
- Sausainiai (geriausia be įdaro ar priedų) – 300 g
- Sviestas – 100 gramų
- Kreminis sūris – 400 g
- Cukraus pudros – 100 gramų
- Želatina – 10 gramų
- Vanduo – 50 mililitrų
Torto paruošimo procesas:
- Sausainiai susmulkinami į trupinius ir sumaišomi su ištirpintu sviestu. Mišiniu tolygiai išklojamas formos dugnas ir bent valandą padedamas į šaldytuvą, kad pagrindas sustingtų ir sutvirtėtų.
- Želatiną išmaišykite vandenyje, leiskite jai išbrinkti ir tada kaitinkite, bet neužvirkite. Sumaišykite kreminį sūrį su cukraus pudra, sudėkite ištirpintą želatiną ir kelis supjaustytus mandarinus. Kauliukus išimkite.
- Paruoštą kreminio sūrio masę supilkite ant sausainių pagrindo, ant viršaus išdėliokite mandarinų žiedus ir tortą 4-5 val. palaikykite šaldytuve. Paruoštas desertas bus ne tik skanus, bet ir toks neatremiamas, kad svečiai jo nepamirš.
- Šis desertas yra labai geras pasirinkimas, jei norite kartu su vaiku pagaminti ką nors skanaus – tiek šventei, tiek kasdien. Visi ingredientai yra paprasti, o gaminimo procesas nuoseklus ir nesudėtingas. Būtinai išbandykite šį puikų desertą.
Šaltinis: dzentlmenis.lv