Jūsų šaldytuve slypintys produktai gali būti kur kas pavojingesni, nei manėte. Mokslininkai atskleidžia šokiruojančią tiesą – kai kurie itin populiarūs maisto produktai savo žala prilygsta rūkymui! Ypač pavojinga vaikams: gydytojai perspėja, kad duoti mažyliui rūkytos dešros gali būti taip pat kenksminga, kaip pasiūlyti cigaretę. Kur slypi grėsmė ir kaip apsisaugoti?
Perdirbta mėsa, dešros, dešrelės, kumpiai t. y. kai mėsa buvo paimta ir į kažką perdirbta, yra gryni nuodai.
Gydytojai paragino ant tokių produktų pakuočių dėti pavojaus ženklus, panašius į tuos, kurie dedami ant cigarečių pakelių. Produktų su mikrobine transglutaminaze lentynose atsiranda vis dažniau.
Šis fermentas gali sukelti rimtų sveikatos sutrikimų, įskaitant žarnyno funkcijos sutrikimus, susilpnėjusį imunitetą ir net Alzheimerio ligą.
Pastaba: maisto pramonėje mikrobinė transglutaminazė naudojama mėsos žaliavų fragmentams „sulipdyti“ ir skysčiui mėsoje sulaikyti, taip dirbtinai pagerinant pagaminto produkto tekstūrą. Gaminant sūrį, varškę ir jogurtą, ši medžiaga padidina produkto išeigą ir pagerina jo prekines savybes, nes sulaiko išrūgų baltymus ir drėgmę, o tai leidžia gamintojams sutaupyti lėšų natūralioms rauginimo medžiagoms.
Pažiūrėkite, tai standartinė rūkytos šoninės sudėtis:
Kiaulienos šoninė (85 %), geriamasis vanduo, valgomoji druska, stabilizatorius E451, gliukozė, kiaulienos baltymai (0,19 %), antioksidantas E316, kvapioji rūkymo medžiaga, konservantas E250, E325.
Kas yra E451?
Pentanatrio trifosfatas, pentakalio trifosfatas (stabilizatoriai, emulsikliai ir rūgštingumą reguliuojančios medžiagos). Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis vengtinas
Kas yra E316?
Natrio eritorbatas (dirbtinis izoaskorbo rūgšties natrio junginys). Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis nepavojingas.
Kas yra E250?
Natrio nitritas (dirbtinis konservantas ir spalvos fiksatorius). Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis pavojingas.
Kas yra E325?
Natrio laktatas (antioksidatorius, drėgmę išlaikanti medžiaga, užpildas). Pavojingumas – šiandieniniais duomenimis nepavojingas.
Ar tikrai norite tokią mėsą valgyti? Pats laikas pradėti skaityti sudėtis.
Šaltinis: Sports.kz
Mes visi esame gimę, kad numirtime
Jei norisi anksčiau? Prašom.ų
Reikėtų rašyti ant pakuočių galiojimo laiką kaip daro visi kiti gamintojai, kodėl kaimuose lašiniai kumpiai kabo daržinėse ilgiau negu guli šaldytuvuvuose jie iš tų daržinnių patenka į prekybą
Tai to tai ano nevartot. Jaučiu jau manęs laukia 100 skirtingų ligų su sitais gasdinimais
Dabartinis rukimas per 2 valandos.tikras nuodas.taip pat su alum.per 2 valandos..verslas.verslininkai uz dolleri mama parduos.
Tai, ką valgyti? Parduotuvėse visur šlamštas. E 621 visur ant pakuočių. Ir svarbiausia vos matosi.
Juk aiškiai parašyta, nevalgyti rūkytų gaminiu
Kam tada parduoda jeigu nuodai, kaip tada jie gali prekiauti jeigu nuodai.
Kaip jūs nesuprantame,juk nuo jų nemirsi,bet turėsi ligų maišą
Na suprantama rūkyta mesa ilgiau laiko keletas dienų rūkymo geram kleti gali laikyti iki keliu metu,
Aš JK.jau 20 m.Turiu pasistatęs rūkykla ir visa šeima valgom. Ir visi niekom nesiskundziam me norim valgyt gryna mėsą o ne su šikpoperio priedais.
Niekas nekalba apie natūraliai rūkytą mėsą.Seniau,rūkydavo su dūmais,kadagiais ar panašei.Trūkdavo ilgokai kol išrukydavo,gal parą.Tai tokia mėsa neturėtų būti pavojinga.O dabar,mirko kažkur,ir neaišku ką valgai.Tokia turėtų būti draudžiama.Bet dideli kieki mėsos neišrūkys naturaliai,tai ir gaunasi,kad kokybė paaukojama.
Mūsų senoliai valgė visą gyvenimą naminius lašinius ir buvo sveika.Gydytoja pasakė,kad lašiniai neina į kūną ir neturi cholesterolio.Tai kuo tikėti?Mes auginam savo kiaules ,tad naminis produktas yra naminis,nei mirkyti „nuoduose”,kur perka žmonės parduotuvėse.
Sveiki. Visi senai žino kad bet kokie RŪKYTI maisto gaminiai yra NUODAS. Kiekvieno pasirinkimas, nuoditis ar sveiką maistą varoti.
Nuode tu pats sau nuodas! gero rūkyto gaminio nesi net ragavęs db juk draudžiama net turgui pardavinėti tikro rūkimo gaminius o valgot parduotuvinį mirkytą degintos žolės tirpale šlamštą su fekaliniais ydarais tipo pritaikyto skonio !
Sveiki,kodėl neminite rukytos žuvies,kuri yra net užauginta neiškiose talpose,šeriama maistu prisotintu antibiotiku,o paskui dar ir išrukoma,kuri tikrai turi buti baisiausuas nuodas žmonėms
Kodėl leidziama tokie papildai mėsai?Tegu natūraliai daro.Maisto vet.tarnyba turi uždrausti,o nelaukti nurodymų is Europos.Priimkit atitinkamus įstatymus
Tai kodėl leidžia prekiauti.Tai kam reikalingos tos tarnybos jų nereikia
Mamai 83 metai,nuo vaikystės valgo ir parukytą dešrytę,ir skilandį,ir lašinūką
Nu va,o butu jau 103 metai dar jai mesos rukyyonennǰ
Labai neteisinga nuomonė „anksčiau žmonės valgė ir nieko nenutiko”. Reikia palyginti, kokia vidutinė gyvenimo trukmė buvo prieš 100 metų, ir kokia dabar. Vėžiu žmonės sirgo ir tada, tik dažniau mirdavo nuo elementarių infekcijų ir senatvės retai sulaukdavo. Taigi, iki savo vėžio išsivystymo tiesiog nedagyvendavo. Rūkyta mėsa – taip, ji yra pirmame kancerogeninių medžiagų dešimtuke, šalia tabako, alkoholio ar išmetamųjų dujų, o pvz toks baisus chemikalas, kaip glifosatas yra tik antrame dešimtuke.
O kelintoi vietoj „kokainas” gal Zinai?
Tiesa raso db neks neruko o mirko y skiscius po to dumo kvapa paduoda gaunas kaip rukyta mesa kur zmones kaime patys isiruko ten yra naturali rukyta miesa bet sugalvojo uzdraust augint kaules … tam kad kaimo zmones pirktu is parduotuves ir verskininkai is to pelnytus ir daugiau surenkama pvm🤣
Nors vienas atsirado katras paaiskino, tiesa, as galvojau parasyt ta pati bet radau komentara kuri pakomentavau
Tiek metu taip daroem ir nks nesiskundė ir nieko nenutiko neprisigalvokit nesamoniu
Matyt straipsnį rašė veganas 😄😄😄
Gyvenimas yra mirtina liga 😂
Ne kiekvienam🤗Jai nesveikai ji gyveni tada TAIP…o sureaguoti,geriau veliau nei Niekada..
Nebeisipisinskit is maisto.parduotuvese isvis hemija parduoda .
As nemanau, kad rukyte mesa yra sveika. Taciau, saldytuvai placiau paplito gal pries 50-60 metu. Saldikliai dar veliau. Tad, ypac kaime zmones tikrai nemazai rukytos mesos valge. Ir ka ? Skrandzio, zarnyno vezys tada buvo didele retenybe, o dabar sergama kur kas dazniau. Kaip tai paaiskint ?
Todėl,kad rūkino natūraliai,o jūs galvojate,kad ir dabar tai daro,todėl ir nuodija
Žmonijos perteklius, farmacija sukasi 100% mirtys tai pelnas, Skiepai užprogramuoti mirčiai tik ne visiem iškart, palaipsniui pencininku tiesiog nebebus, nes žmogus iki jos neišgyvens. Vyrauja lobizmas,,
Sveika tik čipsai ir Coca Cola
Ko tau cipsai uzkliuvo? Bulvyte aliejui kepta,vegetos ciut pabarstyta! Pakelis i diena nepakenks!Apie Cola ir mažiau mitu kurkite,tiesiog i diena daugiau litro negerkite ir busite sveiki kaip Ašai
Tokio šū*o as dar neskaiciau.
Kas dar nesveika?
Turėjome būt visi išdvėsę jau. Vaikystėje tik tokie gaminiai ir twbuvo. Nerašinėkit nesąmonių geriau..
Matyt vėl skatina pirkti mirkytus gaminius chemikaluose,tipo sveikrsni