Virtuvėje praleidžiate pusę dienos, kruopščiai renkatės produktus, stebite gaminimo laiką, tačiau maistas gaunasi kažkoks blyškus. Be charakterio. Skamba pažįstamai? Tuomet tikėtina, kad užkibote ant vienos iš dažniausių virtuvės klaidų kabliuko. Ir reikalas čia visai ne druskos, prieskonių ar jūsų kulinarinių įgūdžių trūkume.
Pagrindinis kaltininkas – paprastas vanduo iš čiaupo. Tas pats vanduo, kuriuo pilate sriubą, verdate makaronus, minkote tešlą ar net tiesiog plaunate daržoves.
Vandentiekio vanduo retai būna švarus. Jame yra chloro, senų vamzdžių rūdžių ir sunkiųjų metalų. Visi šie dalykai nepastebimai, bet užtikrintai gadina maisto skonį. Nutrūksta natūralūs skoniai, nukenčia patiekalų tekstūra, net mėsa tampa sausa, o bulvės – „ne“.
Norite iš tiesų pajusti skirtumą? Bent porą dienų pakeiskite vandentiekio vandenį filtruotu arba į butelius išpilstytu vandeniu. Nustebsite, kokie ryškesni ir skanesni bus įprasti patiekalai. Daržovės taps saldesnės, kruopos – sotesnės, o tešla – minkštesnė.
Tai nedidelis pokytis, bet jo poveikis – tarsi kulinarijos kursai.
Taigi prieš kaltindami keptuvę, viryklę ar receptą iš forumo, pasidomėkite, nuo ko viskas prasideda. Nuo vandens.
Šaltinis: Sports.kz