Kava po valgio iš pirmo žvilgsnio turi privalumų: Jis gali stimuliuoti virškinimo procesą po valgio ir padidinti skrandžio rūgšties gamybą. Tai gali padėti pagerinti riebių maisto produktų virškinimą ir sustiprinti sotumo jausmą. Be to, kava po valgio gali padėti sumažinti mieguistumą po gausaus valgio ir atgaivinti protą.
Norėdami įveikti popietinį nuovargį biure, daugelis žmonių linkę išgerti puodelį kavos iškart po pietų. Restoranuose taip pat nėra retas reiškinys užsisakyti kavos po gausaus valgio. Juk ji padeda atgauti jėgas. Tačiau sveikatos požiūriu tokia praktika nėra visiškai rekomenduotina.
Nors kava po valgio suteikia kofeino antplūdį, turėtumėte tai apgalvoti dar kartą. Maistinių medžiagų įsisavinimui tokia seka nėra ideali. Kavoje esantis taninas trukdo geležies įsisavinimui skrandyje. Jis jungiasi su geležimi iš augalinės kilmės maisto produktų, pavyzdžiui, vaisių ir daržovių, todėl ji išsiskiria iš organizmo, nes nespėja būti įsisavinta. Todėl asmenys, kurie jau kenčia nuo geležies trūkumo arba yra linkę į geležies trūkumą, neturėtų gerti kavos pusvalandį po valgio.
Todėl asmenys, kurie jau kenčia nuo geležies trūkumo arba yra linkę į geležies trūkumą, neturėtų gerti kavos pusvalandį po valgio.
Kiek laiko reikėtų palaukti prieš geriant kavą?
Rekomenduojama po valgio palaukti apie 30 minučių iki valandos, prieš geriant kavą. Tai leidžia organizmui užbaigti maisto virškinimą ir maksimaliai įsisavinti maistines medžiagas. Jei kavą geriate per greitai po valgio, tai gali sutrikdyti virškinimą ir sukelti nemalonių simptomų, pvz., rėmuo.
Šaltinis: chip.de