Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kokia grikių nauda organizmui?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Pasak gydytojų, grikiai yra unikalus ir vertingas maisto produktas. Grikiuose ypač daug augalinių baltymų, be to, juose yra geležies, magnio, fosforo, kalcio ir cinko.

Grikių nauda

Grikiu kruopos
Grikių kruopos / Nuotr. Pexels.com

Grikiai turi daug vitaminų, įskaitant A, D, C, E, B vitaminus.

Grikiai yra produktas, kuriame nėra glitimo, o šis veiksnys ypač svarbus žmonėms, sergantiems tokiomis ligomis kaip celiakija. Jį neabejotinai reikėtų įtraukti į mitybos racioną, tačiau dėl didelio kaloringumo jo vartojimas turi būti racionalus. Todėl su nutukimu kovojantys asmenys grikius turėtų valgyti saikingai.

Šis straipsnis neturėtų būti prilyginamas gydytojo receptui.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus