Kiekviena moteris stengiasi nustebinti savo šeimą gardžiais kepiniais. Šis biudžetinis receptas su kefyru ir obuoliais užkariaus visų širdis – paruošimas užtruks vos 5 minutes!
Kodėl šis receptas ypatingas?
Pyragai užima ypatingą vietą kiekvieno žmogaus gyvenime – jie siejami su šiluma ir jaukumu. Šis receptas išsiskiria savo paprastumu ir neįtikėtinu skoniu. Mūsų prosenelės kepė panašius pyragus prieš daugelį metų, ir jie neprarado savo aktualumo iki šiol.
Ingredientai
- Kiaušiniai – 3 vnt.
- Druska – žiupsnelis
- Cukrus – 200 g
- Kefyras – 250 ml
- Aliejus – 50 ml
- Kepimo soda – 1 arbatinis šaukštelis
- Miltai – 300 g
- Obuoliai – 3 vnt.
- Citrinos žievelė – pagal skonį
- Citrinos sultys – 1 valgomasis šaukštas
- Cukraus pudra papuošimui
Gaminimo eiga
1 žingsnis: Tešlos paruošimas
Dubenyje išplakite kiaušinius su žiupsneliu druskos ir cukrumi. Įpilkite aliejų ir kefyrą, viską gerai išmaišykite. Suberkite kepimo sodą ir persijotus miltus, išmaišykite iki vientisos masės.
2 žingsnis: Obuolių paruošimas
Obuolius nulupkite, supjaustykite kubeliais. Apšlakstykite citrinos sultimis ir įberkite šiek tiek citrinos žievelės. Obuolius įmaišykite į tešlą.
3 žingsnis: Kepimas
Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Supilkite tešlą ir dėkite į 180°C įkaitintą orkaitę. Kepkite 40 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
4 žingsnis: Papuošimas
Kai pyragas atvės, pabarstykite cukraus pudra – taip jis atrodys dar patraukliau.
Patarimai:
- Pyragas iškepęs, kai mediniu pagaliuku perdūrus centrą, jis lieka sausas
- Galite pridėti cinamono ar vanilės ekstrakto papildomam aromatui
- Puikiai tinka su arbata, kava ar stikline šilto pieno
- Laikomas sandariai uždengtas išlieka šviežias 3-4 dienas
Išvada
Šis pyragas su obuoliais – puikus įrodymas, kad nebūtina kepti sudėtingų tortų, norint pradžiuginti artimuosius. Paprastas, biudžetinis ir neįtikėtinai skanus desertas, kurį įvertins visa šeima!