Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Desertas, kuris visada pavyksta: greitas ananasų pyragas be jokių pastangų!

Ananasinis pyragas
2 min. skaitymo

Šis greitai paruošiamas ananasų pyragas, patiekiamas apverstas aukštyn kojomis, yra klasikinis desertas su drėgnu, sviestiniu skoniu ir karamelizuotais vaisių griežinėliais. Visas derinys sukuria gražią vizualinę kompoziciją.

  • iki 15 minučių paruošimas
  • iki 60 minučių kepimas
  • 3–4 porcijos

Ingredientai

Pyragui:

  • 200 g kvietinių miltų
  • 200 g cukraus
  • 120 g sviesto
  • 120 ml konservuotų ananasų sulčių
  • 60 ml pieno
  • 2 kiaušiniai, L arba XL dydžio
  • 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
  • ¼ arbatinio šaukštelio druskos

Ananasų sluoksniui:

  • 1 skardinė ananasų griežinėlių
  • 100 g rudojo cukraus
  • 50 g sviesto

Paruošimo etapai

  1. Ananasų griežinėlius gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
  2. Ištirpinkite sviestą ir leiskite jam atvėsti. Ištepkite juo 23 cm skersmens kepimo formos dugną ir šonus, tada pabarstykite ruduoju cukrumi.
  3. Ananasų griežinėlius išdėliokite formoje – vieną centre, o kitus – aplink kraštus.
  4. Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  5. Dideliame dubenyje išplakite sviestą ir cukrų iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
  6. Palaipsniui, trimis dalimis, į šlapius ingredientus įmaišykite sausus ingredientus, pakaitomis įpildami ananasų sultis ir pieną. Pradėkite ir baigkite miltais.
  7. Atsargiai užpilkite tešlą ant ananasų griežinėlių. Tolygiai paskirstykite ir išlyginkite.
  8. Kepkite pyragą 30 minučių 180 °C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje. Išimkite kepimo formą, uždenkite ją aliuminio folija ir kepkite dar 10 minučių, kol į pyragą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukiamas švarus.
  9. Išimkite ananasų pyragą ir leiskite jam atvėsti 10–15 minučių. Padėkite pyragą ant lėkštės, apversdami formą aukštyn kojomis. Pabarbenkite, kad pyragas lengviau išsiskirtų iš formos.
  10. Patiekite pyragą atvėsusį. Laikykite šaldytuve.
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.