Sultingos ir neįtikėtinai skanios mėsos galima gauti net per trumpą laiką, jei pasirinksite tinkamą marinatą. Vienas netikėtas ingredientas patiekalą padaro minkštą ir aromatingą, išsaugodamas visas viduje esančias sultis.
Kodėl marinavimas daro mėsą sultingą
Marinavimas yra pagrindinis procesas, leidžiantis mėsos sultims išlikti produkto viduje. Tai neleidžia mėsai išdžiūti kepant ar kepant orkaitėje, todėl patiekalas tampa apetitiškesnis ir minkštesnis.
Žinoma, marinatams tradiciškai naudojamas kefyras, actas, pomidorų arba citrinų sultys, tačiau yra mažiau žinomas metodas, kuris gerokai pagerina patiekalo skonį.
Saldus marinatas: tobulo skonio paslaptis
Patyrę virėjai rekomenduoja išbandyti saldų marinatą, pagrįstą kiviais, svogūnais ir cukrumi.
Kaip paruošti:
- Nulupkite kivius ir svogūnus.
- Sumaišykite juos trintuvu iki vientisos masės.
- Įberkite arbatinį šaukštelį cukraus, šiek tiek druskos ir pipirų pagal skonį.
- Jei norite, galite įlašinti arbatinį šaukštelį citrinos sulčių, kad gautumėte lengvesnį skonį.
- Mėsą šiame marinate reikia palikti apie 30 minučių, kad visiškai įsigertų skonis, bet neperkepti.
Maisto gaminimo patarimai
- Nemarinuokite ilgiau nei pusvalandį, kitaip mėsos tekstūra gali pasikeisti.
- Norėdami gauti ryškų skonį ir aromatą, naudokite šviežius ingredientus.
- Po marinavimo mėsą galima kepti orkaitėje, kepti orkaitėje arba kepti ant grotelių.
Išvada
Sultinga ir kvapni mėsa – tinkamo marinavimo rezultatas. Saldus marinatas, pagamintas iš kivių, svogūnų ir cukraus, leidžia vos per kelias minutes pasiekti neprilygstamą skonį, išsaugant patiekalo minkštumą ir sultingumą.