Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip pridėtinis cukrus kenkia visam organizmui?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Daugelis žmonių mano, kad norint sumažinti cholesterolio kiekį kraujyje, reikia vengti maisto, kuriame yra daug cholesterolio. Bet tai ne visada pasiteisina. Tai taip pat priklauso nuo cukraus suvartojimo.

Yra žinoma, kad jei žmogus valgo daug maisto kuriame yra daug pridėtinio cukraus (spurgų, saldainių ir kt.), tai gali turėti įtakos cholesterolio kiekiui jo organizme. Mitybos specialistai pažymi, kad sumažinus pridėtinio cukraus kiekį maiste galima pagerinti cholesterolio kiekį kraujyje.

Maistas kuriame yra pridetinio cukraus

Pridėtinis cukrus didina blogo cholesterolio kiekį 

Faktas yra tai, kad pridėtinis cukrus gali sukelti uždegimą, sumažinti „gerojo“ cholesterolio kiekį ir padidinti trigliceridų (riebalų) kiekį kraujyje.

Amerikos širdies asociacijos žurnale paskelbtame tyrime nustatyta, kad tie, kurie kasdien gėrė saldžius gazuotus gėrimus (0,33 ml), dažniau turėjo didelį trigliceridų kiekį kraujyje ir žemą „gerojo“ cholesterolio kiekį.

Daugelis mitybos ekspertų sako, kad negalima visiškai atsisakyti maisto, į kurį pridėta cukraus. Geriau įtraukti kuo daugiau sveiko maisto: pavyzdžiui, avokadų ir alyvuogių aliejaus, kurie mažina „blogojo“ cholesterolio kiekį ir prisideda prie „gerojo“ cholesterolio lygio didinimo.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus