Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kodėl į bulvių košę dedamas kiaušinis: kulinarinis triukas

1 min. skaitymo

Dažnai galite išgirsti, kad į bulvių košę įmušus kiaušinį, patiekalas atrodo patrauklesnis. Tokių kulinarinių gudrybių priešininkai mano, kad vieną dieną puošmena gali išprovokuoti salmoneliozės infekciją. Taigi ar verta rizikuoti?

KODĖL Į BULVIŲ KOŠĘ DĖTI KIAUŠINĮ?

Tai gana dažna kulinarijos gudrybė, leidžianti paruošti apetitą keliančią košę net iš daržovių, kurios nėra pirmo šviežumo. To daryti visai nebūtina, nes kiaušinis skonio visiškai neįtakoja. Faktas, kad bulvių košė atrodytų labai sodri, o trynio dėka ji taps dar ryškesnė ir gražesnė.

Kitas įdomus momentas. Kiaušinį teks įmušti į bulvių košę, jei planuojate tai patiekti ant stalo kokia nors puošnia forma – pavyzdžiui, piramidės pavidalu. Be kiaušinio tai padaryti bus sunku, nes bulvės greitai praras formą.

Skaičiavimas yra maždaug toks. 6 bulvėms pakanka paimti tik vieną kiaušinį, 100 gramų pieno ir 20 gramų sviesto.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus