Yra keli būdai, kaip paruošti kiaušinius, jei turite padidėjusį cholesterolio kiekį. Vienas iš jų – pusryčiams, pietums ar vakarienei gaminti naudoti tik kiaušinių baltymus. Pavyzdžiui, galite išvirti kiaušinius kietai ir pašalinti trynį.
Taigi, jei turite padidėjusį cholesterolio kiekį, rekomenduoju sumažinti maisto produktų, kuriuose yra daug cholesterolio ir sočiųjų riebalų, vartojimą.
Atminkite, kad dviejuose kiaušinio baltymuose yra daugiau baltymų nei viename kiaušinyje, juose mažai cholesterolio ir sočiųjų riebalų.
Nors kai kurie tyrimai rodo, kad valgant kiaušinius padidėja sotumas po valgio, vien kiaušinių baltymų gali neužtekti pilnaverčiam maistui. Štai kodėl verta prie jų pridėti keletą kitų maisto produktų, kurie taip pat mažina cholesterolio kiekį.
Tarp tokių maisto produktų išsiskiria avižiniai dribsniai, kurie yra geras tirpių skaidulų šaltinis:
Nedidelis dubenėlis avižinių dribsnių su kiaušinių baltymais yra geras būdas pradėti dieną, kontroliuojant cholesterolio kiekį.
Kaip garnyrą taip pat galite naudoti skaidulinių medžiagų turinčias pupeles. Taip pat naudingi avokadai, kuriuose gausu mononesočiųjų riebalų, ir pomidorai, turintys galingo antioksidanto likopeno.