Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Raudoni ar žali: kurie obuoliai yra sveikesni?

Mindaugas Bružas
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais,...
1 min. skaitymo

Šviežių ar keptų obuolių kaloringumas itin mažas, pastebi mitybos specialistai. Tačiau džiovintų vaisių ar obuolių kompotas, į kurį dedama cukraus, jau nelaikomas dietiniu produktu. Beje, kepti obuoliai prisideda prie greitesnio riebaus maisto virškinimo. Tačiau diabetikams ir žmonėms, turintiems antsvorio, reikėtų vengti saldžių veislių obuolių.

Raudoni ar žali?

Sveiki ir skanūs obuoliai

Mitybos specialistai pastebi, kad naudingųjų medžiagų kiekis vaisiuose tiesiogiai priklauso nuo spalvos. Raudoni ir geltoni obuoliai turi daugiau karotino (svarbu ląstelių sveikatai ir regėjimui), o žali obuoliai turi daugiau geležies.

Viename obuolyje yra 25% askorbo rūgšties paros poreikio. 5-6 obuoliuose – paros jodo norma. Šiame vaisiuje taip pat yra magnio, kalio, vitaminų C, A. Specialistai pataria per dieną suvalgyti iki dviejų obuolių. To visiškai pakanka, kad organizmas nepakenkdamas sveikatai gautų reikiamų vitaminų ir mikroelementų.

Mitybos specialistė perspėja, kad obuolys tuščiu skrandžiu gali sukelti pilvo pūtimą ir virškinimo trakto ligų (gastrito, skrandžio opų, žarnyno) paūmėjimą.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus