Jei šaldytuve turėjote kefyro arba įsigijote kelias pakuotes, meskite jas į šaldiklį. Iš šaldyto kefyro galite pasigaminti skanių patiekalų.
Minkštas sūris ir užtepėlė sumuštiniams
Jei esate įpratę gaminti naminį sūrį ant iš fermentuoto pieno, tada šis receptas pasirodys daug paprastesnis ir geresnis.
Sūris iš šaldyto kefyro pasirodo švelnesnis ir skanesnis. Iš 1 litro kefyro gaunama beveik 400 gramų sūrio.
Kaip pagaminti?
- Norėdami tai padaryti, perpjaukite šaldyto kefyro pakuotę, kuri šaldiklyje išbuvo mažiausiai 24 valandas. Palaukite, kol iš kefyro nutekės visas skystis.
- Varškę perkelkite į lėkštę ir pasaldinkite arba pasūdykite – pagal skonį, kam ir kaip labiau patinka. Nubėgusių išrūgų neišmeskite, o paruoškite pavyzdžiui – blynus.
- Švelnią kefyro varškę galima naudoti kaip įdarą blynams arba valgyti su uogomis.
- Ne mažiau skanūs ir sumuštiniai su sūriu. Tam reikia paimti batono ar duonos, minkštą sūrį, žalumynus ir sūdytą žuvį.
Ar būna ir neskanių skanėstų?