Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip teisingai vartoti varškę ar varškės sūrį ir išvengti virškinimo problemų?

1 min. skaitymo

Varškėje arba varškės sūryje gausu kalcio, baltymų, vitaminų ir amino rūgščių. Norint gauti maksimalią naudą iš šių produktų, reikėtų laikytis tam tikrų taisyklių.

Varškės vartojimas

Kartu su pienu ir vištų kiaušiniais varškė arba varškės sūris gali tapti sunkiai pasisavinamas organizmui – tokį baltymų kiekį organizmas pasisavina sunkiai. Saldi varškės masė ar sūris, pabarstytas cukrumi, taip pat nėra labai naudinga sveikatai, nes cukrus gali sutrikdyti kalcio pasisavinimą.

Sūrio derinimas su mėsa ar žuvimi gali sukelti didelį patiekalo kaloringumą ir „nepatogumų“ virškinimo trakte. Kava ir arbata nesiderina su varške, nes juose yra medžiagų, kurios trukdo pasisavinti kalcį ir kitus naudingus elementus.

Gydytojai rekomenduoja varškę ar varškės sūrį valgyti prieš pietus, nes rauginto pieno produktai skatina insulino sintezę, didina alkio jausmą, o insulino receptoriai ryte yra mažiau jautrūs nei kitu paros metu.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus