Kiaušinienė yra lengvas ir greitas pusryčių patiekalas, kuriame yra daug baltymų ir kuris suteikia sotumo jausmą visai dienai. Yra daugybė būdų, kaip puikiai paruošti šį patiekalą, tačiau taip pat reikia nuspręsti, ant ko jį gaminsite – ant augalinio aliejaus ar sviesto.
Šie du variantai visada gali tikti, nes abiem atvejais riebalai padeda išvengti kiaušinienės prilipimo prie keptuvės. Tačiau augalinis aliejus ir sviestas turi skirtingą naudą: augalinis aliejus yra šiek tiek sveikesnis, o sviestas suteikia daugiau skonio. Šiuo atveju tikslaus teisingo atsakymo nėra, nes geriausias variantas priklauso nuo to, ko tiksliai jums reikia.
“Didžiausias kokybiško sviesto naudojimo kiaušinienei privalumas yra patiekalui suteikiamas skonis. Sviestas turi daug riebalų ir sodrų skonį, kuris, priklausomai nuo prekės ženklo ir sviesto rūšies, gali būti šiek tiek sūrokas ar net šiek tiek saldus. Kai jį naudojate kiaušinienei gaminti, dėl karščio skonis persiduoda į pačius kiaušinius ir įgauna sodrų skonį. Be to, jei į naudą pažvelgtumėte iš biudžeto perspektyvos, sviestas paprastai yra pigesnis už aukštos kokybės sviestą”, – pažymi specialistai.
Kartu sviesto trūkumas yra jo žala sveikatai, nes jame yra daug sočiųjų riebalų, kurie ilgainiui gali sukelti tokių problemų kaip padidėjęs cholesterolio kiekis. Taip pat verta prisiminti, kad dėl to, jog svieste yra daug riebalų, jis nesudega taip lengvai kaip kiti pieno produktai. Be to, sviestas nėra toks atsparus karščiui, kokiu pasižymi kai kurių rūšių aliejus.
“Kalbant apie augalinio aliejaus naudojimą kiaušinienei gaminti, nauda labai priklauso nuo naudojamo sviesto rūšies. Jei norite, kad jūsų pusryčiai būtų kuo sveikesni, avokadų aliejus yra puikus pasirinkimas. Jame gausu sveikųjų riebalų, vitamino E ir mineralinių medžiagų. Be to, jo dūmų temperatūra yra apie 520 laipsnių pagal Farenheitą (270 laipsnių pagal Celsijų – UNIAN), todėl jis beveik niekada nedega. Dėl šių dviejų priežasčių kai kurie jį laiko geresniu už sviestą”, – priduria ekspertai.
Tačiau raginame būti atsargiems dėl kepimui planuojamo naudoti augalinio aliejaus rūšies. Jei naudosite rafinuotą aliejų, pavyzdžiui, rapsų aliejų ar augalinį aliejų, neturėsite tokios pat naudos sveikatai, nes rafinuotuose aliejuose nėra šių sveikų riebalų. Kalbant apie skonį, kepant kiaušinius augaliniame aliejuje, jie nebus tokio sodraus skonio kaip svieste. Be to, kai kurie augaliniai aliejai yra brangesni už sviestą.
Geriausia kepti ant keptuvės
Kartais tiesiog kraupu skaityti patarimus tokiu expertų
O, kaip su lyditu sviestu? Ar gerai kepti ?
Ghi sviestas viskas gerai. Galima kepti, pas jį nebėra transriebalų.
Naturaliame svieste nera transriebalų, net naudojant kepimui išsiskiria labai minimalus kiekis, jis nekenksmingas sveikatai
Ant aliejaus nieko negalima kepti!!! Patarejas atsirado! Aplamai aliejaus vengti maksimaliai ypac visokiu rapsu.
Galima “kepti “vandenyje nevartojant riebalų .Geriausias pasirinkimas.