Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Geriausias marinatas pomidorams: pabandykite – kitokio neieškosite (RECEPTAS)

1 min. skaitymo

Sužinokite, kaip pasigaminti gardų klasikinį pomidorų marinatą. Pagrindinė paslaptis – morkų viršūnių panaudojimas. Šių ingredientų užteks 5-6 vnt 1 litro talpos stiklainiams.

Ingredientai:

  • pomidorai – 3-4 kg;
  • vandens – 2,5 litro;
  • cukraus – 10 valgomųjų šaukštų;
  • acto – 150 mg;
  • druskos – 2,5 valgomojo šaukšto;
  • česnako – 3-5 skiltelės;
  • morkų lapai (viršūnės).

Paruošimo būdas:

  • Iš anksto nuplaukite ir sterilizuokite stiklainius. Išplaukite juos tekančiu vandeniu su plovikliu arba soda. Sterilizuokite juos mėgstamu būdu.
  • Marinatui į didelį puodą supilkite švarų filtruotą vandenį. Palaukite, kol užvirs.
  • Nulupkite česnaką ir padalykite jį į skilteles. Kruopščiai nuplaukite pomidorus.
  • Ant kiekvieno stiklainio dugno uždėkite po kelias nuplautų morkų viršūnėlių šakeles. Įdėkite 1-3 skilteles česnako. Sandariai sudėkite pomidorus.
  • Į verdantį vandenį supilkite cukrų ir druską. Įpilkite acto, kruopščiai išmaišykite ir marinatą pavirkite 1 minutę. Tada supilkite jį į stiklainius su pomidorais.
  • Užvirkite didelį puodą vandens.
  • Užvirus vandeniui, 10 minučių sterilizuokite stiklainius su pomidorais. Uždarykite stiklainius dangteliais, tada apverskite ir padėkite atvėsti.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus