Tikriausiai daugelis žino, kad mėsos nereikėtų dar kartą užšaldyti, tačiau ne visi žino kodėl. Daug kas galvoja, kad tai dėl mėsos skonio, tačiau labai klystate.
Norint suprasti, kas vyksta pakartotinio užšaldymo metu, reikia turėti tam tikrą supratimą apie žemos temperatūros poveikį maistinėms medžiagoms.
Pabandykime išsiaiškinti, kas negerai dėl pakartotinio užšaldymo.
Ekspertų teigimu, tyrimai parodė, kad atšildytą mėsą antrą kartą įdėjus atgal į šaldiklį, jos maistinė vertė sumažėja iki nulio.
Kas atsitinka su baltymais?
Pirminio užšaldymo metu baltymų kiekis mėsoje sumažėja 2 kartus.
Vėl užšaldžius mėsą, joje neliks jokių baltymų, todėl vietoj sultingos virtos mėsos ar prašmatnaus kotleto gausite kietą mėsos skaidulų gabalą. Apie tokios mitybos naudą organizmui kalbėti nereikia.
Ji pavojinga sveikatai
Be to, valgoma mėsa gali būti pavojinga. Esant temperatūros pokyčiams joje gali įsikurti patogeninės bakterijos, kurios nuo žemos temperatūros nemiršta, o tik žiemoja. Kai tik produktas sušils, jos pradės sparčiai daugintis – 2 kartus greičiau. Todėl turėtumėte atitirpinti tik tokį mėsos kiekį, kurį galima apdoroti vienu metu.