Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Klaida, kuri viską sugadins: kiek laiko virti ryžius?

1 min. skaitymo

Norint išvirti skanius ryžius, reikia tiksliai laikytis proporcijų. Taip pat labai svarbus yra virimo laikas. Užvirus vandeniui ant silpnos ugnies ryžius virkite 20 minučių. Puodas turi būti uždengtas dangčiu.

Kaip teisingai išvirti ryžius?

  • Prieš verdant pirmiausia reikia žinoti, kiek ryžių virti. 3 porcijoms reikia 250 g ryžių – maždaug 1 puodelio.
  • Tada ryžius kelis kartus kruopščiai nuplaukite. Geriausia, jei pasibaigus skalavimui vanduo bus visiškai skaidrus.
  • Ryžius užpilkite švariu vandeniu santykiu 1:2, t. y. 2 puodeliai vandens vienam puodeliui ryžių.
  • Pastatykite puodą ant silpnos ugnies ir uždenkite dangčiu. Ryžiai bus išvirę per 20 minučių nuo užvirimo.

Patarimas. Paskutiniame etape į ryžius galite įdėti kubelį sviesto, šiek tiek druskos ir prieskonių, išmaišyti ir palikti po dangčiu dar 5 minutėms.

Ar būtina ryžius plauti

Kaip virti ryžius maišelyje?

Įprastus, baltus ryžius paketėlyje reikėtų virti 12-15 minučių, o ruduosius ryžius – 20-25 minutes.

Įdėkite paketėlį į verdantį vandenį. Vandens turi būti tiek, kad maišelis būtų apsemtas su 2 cm atsarga.

Išvirus ryžiams, maišelį minutę palaikykite virš puodo, kad nutekėtų vanduo. Tada atsargiai jį atidarykite ir išpilkite turinį į lėkštę.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus