Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Renkamės sviestą – 72,5 % ar 82,5 %: kuris geresnis?
Maistas / Gėrimai

Renkamės sviestą – 72,5 % ar 82,5 %: kuris geresnis?

Paprastas ir greitas būdas suminkštinti sviestą
Dalintis

Daugelis tiki, kad tik tas sviestas, kurio riebumas siekia bent 80 %, yra natūralus ir „tikras“. Tačiau tai – vienas iš gajų mitų, kuris klaidina vartotojus. Tiesa gerokai įdomesnė ir mažai kam žinoma. Ką iš tiesų reiškia sviesto riebumas, kaip jis nustatomas ir ar mažesnio riebumo produktai iš tikrųjų yra prastesni? Šiame straipsnyje atskleisime viską, ką reikėtų žinoti apie sviestą – be mitų ir perdėjimų.

Kuris sviestas yra geresnis: 82,5 % ar 72,5 %?

Yra trys pagrindinės sviesto rūšys: įprastas sviestas, kurio riebumas 82,5 %, mėgėjiškas sviestas (80 %) ir „dietinis” sviestas (72,5 %). Jie skiriasi tik riebalų kiekiu savo sudėtyje. Riebalų procentinė dalis svieste nėra tiesiogiai susijusi su augalinių riebalų ar transriebalų kiekiu.

Sviestas, kuriame yra 82,5 % riebalų, yra sodresnio skonio ir tinka sumuštiniams bei padažams gaminti.

Kepimui galite naudoti mažiau riebų sviestą.

Be to, 72,5 % riebumo sviestas rekomenduojamas tiems, kuriems dėl skrandžio, kasos ir kepenų ligų draudžiama vartoti daug riebalų turintį maistą, taip pat tiems, kurie stebi savo figūrą.

Priklausomai nuo žaliavos, iš kurios gaminamas produktas, sviestas dar skirstomas į:

  • saldų sviestą, kuris gaminamas iš atskirtų pasterizuotų grietinėlės dalių;
  • saldžios grietinėlės sviestas – gaminamas iš tos pačios grietinėlės, tačiau į jį pridedama kultūrų;
  • sūdytas sviestas – produktas, pagamintas iš karvės pieno, į kurį pridėta valgomosios druskos.

Taigi, sviesto kokybė nepriklauso nuo riebalų procentinės dalies. Svarbiausia, kad produkte nebūtų augalinių priedų, krakmolo, cukraus ir dažiklių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Dideli ir traškūs ridikai

Ridikėliai praranda formą ir spalvą? Neišmeskite jų. Užtenka vieno veiksmo ir jie atgaus savo traškumą

Kaip išgelbėti suminkštėjusius ridikėlius? Net labiausiai suvytę gali atgauti savo traškumą, jei...