Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kodėl turėtumėte dažniau valgyti žaliųjų žirnelių: mitybos specialistų komentaras
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Kodėl turėtumėte dažniau valgyti žaliųjų žirnelių: mitybos specialistų komentaras

Žaliųjų žirnelių nauda
Dalintis

Kodėl turėtumėte dažniau valgyti žaliuosius žirnelius: mitybos specialistų komentaras. Mažyčiuose žaliuose žirneliuose yra įspūdingas kiekis maistinės naudos. Mitybos specialistai pasidalijo savo rekomendacijomis, kaip svarbu į mitybą įtraukti žaliuosius žirnelius, kad būtų išvengta anemijos.

Pasak ekspertų, šiame produkte yra beveik septyni procentai geležies paros poreikio. 100 gramų žaliųjų žirnelių yra 8,6 gramo baltymų ir 8,8 gramo skaidulinių medžiagų, todėl jie yra ne tik maistingi, bet ir sotūs. Be to, žalieji žirneliai yra vertingas vitaminų B, K, C ir folio rūgšties šaltinis. Svarbus šio produkto privalumas – antioksidantai, pavyzdžiui, liuteinas ir zeaksantinas, kurie teigiamai veikia akių sveikatą.

Specialistai atkreipė ypatingą dėmesį į didelį geležies kiekį žaliuosiuose žirneliuose, pažymėdami, kad viena šios daržovės porcija patenkina septynis procentus mikroelemento paros poreikio. Tačiau verta prisiminti, kad per didelis žirnelių vartojimas gali sukelti virškinamojo trakto diskomfortą, nes jie gali sukelti pilvo pūtimą ir kitus nemalonius pojūčius.

Svarbu pažymėti, kad žaliųjų žirnelių maistinė vertė beveik nesikeičia, nepriklausomai nuo paruošimo būdo: švieži, šaldyti ar konservuoti. Specialistai ragino nepamiršti apie įvairios ir subalansuotos mitybos svarbą, kurioje žalieji žirneliai užims pelnytą vietą.

Ši medžiaga skirta tik bendrai informacijai ir neturėtų būti naudojama kaip diagnozės ar medicininio patarimo pagrindas. Šioje svetainėje pateikiamos publikacijos yra pagrįstos naujausiais aktualiais ir moksliškai pagrįstais medicinos srities tyrimais. Vis dėlto, jei jums reikia diagnozės ar medicininio patarimo, būtinai kreipkitės į šeimos gydytoją ar konkrečios srities specialistą.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...