Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai Kaip pasigaminti kiaulpienių arbatos? Tai naudingų medžiagų saugykla
Maistas / GėrimaiSportas / Sveikata

Kaip pasigaminti kiaulpienių arbatos? Tai naudingų medžiagų saugykla

Skani kiaulpienių arbata
Dalintis

Kiaulpienių arbata yra ne tik skanus ir aromatingas gėrimas, bet ir daugelio naudingų medžiagų saugykla. Joje gausu vitaminų, mineralų ir antioksidantų, kurie gali sustiprinti imuninę sistemą, pagerinti virškinimo sistemą ir net padėti numesti svorio.

Kiaulpienių arbata - nauda

Jums reikės:

  • 1 valgomojo šaukšto džiovintų kiaulpienių žiedlapių;
  • 1 puodelio verdančio vandens;
  • Medaus pagal skonį (nebūtina).

Instrukcijos:

  1. Į virdulį arba gilų puodelį įdėkite džiovintų kiaulpienių žiedlapių.
  2. Užpilkite juos 1 puodeliu verdančio vandens.
  3. Uždenkite puodelį arba virdulį dangčiu ir palikite mirkti 5-10 minučių.
  4. Tada arbatą perkoškite, kad pašalintumėte kiaulpienių žiedlapius.
  5. Pagal skonį galite įdėti medaus.
  6. Paruošta kiaulpienių arbata yra švelnaus gėlių aromato, ją galima patiekti karštą arba šaltą.

Be malonaus skonio, kiaulpienių arbata turi daug naudingų savybių:

  • Stiprina imuninę sistemą.
  • Gerina virškinimo sistemos veiklą.
  • Ji pasižymi diuretiniu poveikiu.
  • Padeda sergant kepenų ir tulžies takų ligomis.
  • Skatina svorio mažėjimą.
  • Tai natūralus antioksidantas.

 

Labai svarbu:

  • Rinkite kiaulpienes ekologiškai švariose vietose, atokiau nuo kelių ir pramonės įmonių.
  • Nenaudokite pavėsyje užaugusių kiaulpienių arbatai ruošti.
  • Prieš gerdami kiaulpienių arbatą pasitarkite su gydytoju, jei esate nėščia, maitinate krūtimi arba sergate lėtinėmis ligomis.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Autorius
Sandra Alšauskienė

Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.

Parašyti komentarą

guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus
Panašūs straipsniai
Vandens virinimas keptuvėje

Kodėl prieš kepimą visada verdu vandenį keptuvėje: patyrusio virėjo paslaptis

Kai tik pradėjau karjerą virtuvėje, susidūriau su neįprastu gaminimo metodu, kuris mane...

Purių blynų receptas

Jokių kiaušinių ir pieno – idealiai purių blynelių receptas

Ypatingo dėmesio nusipelno receptai be pieno, sviesto ir kiaušinių. Pirma, tokius patiekalus...

Kokio riebumo grietinė sveikesnė

Kada 30% riebumo grietinė sveikesnė už 10%? Tai pakeis jūsų požiūrį

Grietinė – nepamainomas produktas daugelio lietuvių virtuvėje, suteikiantis patiekalams sodrumo ir švelnumo....

Ar skausmas trukdo kasdienai

Ar skausmas trukdo kasdienai? Atrask kineziterapiją, kuri padeda judėti be vaistų

Vis dažniau pastebima, kad skausmas, kuris prasideda nuo lengvo tempimo ar diskomforto,...