Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Avižinių dribsnių sausainiai be miltų, kiaušinių ir aliejaus

1 min. skaitymo

Sausainiai labai minkšti, kvapnūs ir skanūs. Juos paruošti paprasta ir greita! Jei turite netikėtų svečių, tai bus puikus skanėstas.

Sudedamosios dalys:

  • Avižinių dribsnių (ne tirpių!) – 350 g;
  • Kefyro – tiek, kiek užteks avižinių dribsnių, maždaug 100 g;
  • Obuoliai – 2 vnt;
  • Linų sėklos, sezamo sėklos, graikiniai riešutai – 50 g (nebūtina);
  • Medus – 1/2 valg;
  • Žiupsnelis cinamono.

Paruošimo būdas:

  1. 250 g avižinių dribsnių sumalkite kavos malūnėliu arba smulkintuvu, 100 g palikite sveikus, kad sausainio struktūra būtų geresnė.
  2. Avižinius dribsnius sumaišykite su kefyru, kad gautųsi košelė, bet ne skysta! Palikite 30 minučių, kad išbrinktų, tada sudėkite tarkuotus obuolius, cinamoną ir medų.
  3. Sudrėkintomis rankomis paskleiskite ant kepimo skardos, išklotos pergamentiniu popieriumi. Kepkite 200 C temperatūroje 20-30 minučių.

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus