Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Šviežių moliūgų valgymas iki pavasario: atskleidžiamos tinkamo laikymo paslaptys

1 min. skaitymo

Mitybos specialistai rekomenduoja moliūgą laikyti sausoje ir tamsioje vietoje. Kambario temperatūroje laikomų vaisių galiojimo laikas neturėtų viršyti 2-3 mėnesių. Jei laikymo temperatūra bus 5-9 laipsniai, o drėgmė – ne didesnė kaip 60-70 proc., moliūgą galima laikyti labai ilgai – iki 6-9 mėnesių.

Supjaustytą daržovę šaldytuve galima laikyti ne ilgiau kaip savaitę, tačiau gabalėliais supjaustytą moliūgą galima laikyti šaldiklyje taip pat labai ilgai.

Be to, ekspertai rekomenduoja pirkti tik prinokusį moliūgą. Prinokęs vaisius išsiskiria tankiu paviršiumi be didelių pažeidimų ir sausa uodegėle. Odelės spalva neturi reikšmės.

Mitybos specialistai taip pat pataria pirkti sveikus vaisius ir atkreipti dėmesį į jų dydį. Pavyzdžiui, sviestinis moliūgas paprastai būna nedidelis ir dažniausiai kriaušės formos, įprastas moliūgas – apvalus ir vidutinio dydžio, o pašarinis moliūgas – didžiausias.

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus