Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip laikyti avokadą šaldytuve, kad vaisius išliktų ilgiau: ekspertas įvardijo 2 būdus

1 min. skaitymo

Ne visi žino, ką daryti, kad avokadas greitai netaptų juodas ir jo nereikėtų išmesti nesuvartojus.

Maisto konservavimo ekspertas Carlas Grahamas įvardijo būdus, kurie leis gerokai prailginti jau supjaustytų vaisių „gyvenimą“.

Anot C. Grahamo, avokadas ilgiau išsilaikys, jei įdėsite jį į sandarų indą ir padėsite į šaldytuvą.

Jis taip pat papasakojo, ką padėti šalia avokado, kad jis per greitai netaptų juodas. Ekspertas pažymėjo, kad reikės citrinos arba laimo, kurių sultyse yra citrinos rūgšties, padedančios sulėtinti oksidacijos procesą (dėl kurio avokadai tamsėja):

„Kai avokadai yra veikiami oro, vaisiuose esantys fermentai reaguoja su deguonimi, todėl minkštimas tampa rudas. Citrusinių vaisių sultyse esanti citrinos rūgštis padeda slopinti šiuos fermentus, todėl avokadas išlieka žalios spalvos.“

Įvertinkite šį straipsnį:

😡  
😕  
😐  
🙂  
😍  

Kraunami duomenys...

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus