Norite, kad padažas būtų tobulos konsistencijos? Sužinokite patikrintų ir sveikų būdų, kaip sutirštinti padažus be miltų. Šie patarimai padažą padarys aksominį ir tirštą.
Ruošiant padažą dažniausiai jam sutirštinti naudojame miltus. Tai veiksmingas būdas, tačiau dažnai lieka gumuliukų. Dėl šios priežasties daugelis žmonių ieško kitų būdų, kaip pasiekti kreminę padažo tekstūrą.
Vietoj miltų galite rinktis alternatyvius ingredientus, kurie ne tik sutirština, bet ir praturtina maisto skonį. Šie būdai yra ne tik sveikesni, bet ir stebėtinai veiksmingi bei paprasti. Taigi ką turėtumėte naudoti padažui sutirštinti? Išbandykite šiuos metodus.
Kaip sutirštinti padažą?
Vandens pertekliaus išgarinimas yra vienas populiariausių sutirštinimo būdų. Tai metodas, kuriam nereikia jokių papildomų ingredientų. Tereikia padažą troškinti, leidžiant vandeniui lėtai išgaruoti. Rezultatas? Tirštas intensyvaus skonio padažas. Šis metodas ypač tinka padažams, kurių pagrindą sudaro daržovių sultiniai ir buljonai.
Kitas būdas – naudoti natūralų jogurtą. Tai puiki alternatyva grietinėlei, suteikianti padažui aksominę tekstūrą ir kartu suteikianti lengvumo. Be to, jogurtas padažą praturtina vertingais probiotikais ir sumažina jo kaloringumą.
Į padažus kaip tirštiklius įtraukti daržoves yra ne tik sveikas, bet ir kūrybiškas būdas. Trintų daržovių, pavyzdžiui, morkų, petražolių ar moliūgų, tyrė suteikia padažui tinkamą tekstūrą ir praturtina jį papildomais vitaminais ir mineralais. Daržovių tyrė puikiai tinka pomidorų ir grietinėlės padažams, suteikdama jiems gilų skonį ir spalvą. Be to, tai puikus būdas įtraukti papildomas daržovių porcijas į kasdienę mitybą, ypač vaikams.
Neįprasti padažo tirštinimo būdai
Mažai kas žino, kad sėklų grūdeliai gaminant maistą gali veikti kaip tirštiklis. Maltos sėklos, pavyzdžiui, linų sėmenys arba chia, ne tik puikiai tinka padažui sutirštinti, bet ir suteikia omega-3 ir skaidulinių medžiagų. Tiesiog įberkite jų į padažą gaminimo pradžioje, kad padažas būtų kreminės tekstūros.
Kitas būdas – naudoti vaisius kaip saldžių padažų tirštiklius. Sutrinti obuoliai, kriaušės ar bananai ne tik tiks desertiniams padažams, bet ir suteiks jiems nepakartojamo skonio.
Išlaikyti tinkamą padažo konsistenciją gali būti sudėtinga, tačiau pasitelkę aprašytus būdus lengvai pasieksite puikių rezultatų. Svarbiausia – kantrybė ir tinkamų proporcijų pajautimas.