Esu baigusi Vilniaus universiteto Medicinos fakultetą. Turiu aukštąjį išsilavinimą farmacijos srityje. Publikuoju straipsnius (KAIPKADA.LT interneto svetainėje) sveikatos ir sporto temomis.
Ryžiai yra vieni populiariausių grūdų pasaulyje. Iš jų ruošiama daug patiekalų, tarp jų ir suaugusiųjų, ir vaikų mėgstama ryžių košė. Tačiau mitybos specialistai...
Ar priklausai šiam ypatingam 1 proc. žmonių klubui? Šią kraujo grupę turi vos saujelė žmonių, o ją turintys neretai vadinami „auksiniais donorais“! Kiekvienas...
Kaip toli dabar yra jūsų telefonas? Kada paskutinį kartą į jį žiūrėjote? Daugelio iš mūsų rankose šie skaitmeniniai prietaisai yra beveik nuolatos, o...
Vitaminas C yra vienas nestabiliausių. Jį greitai sunaikina terminis apdorojimas. O jo trūkumas – pavojingas. Skorbutas, kurį sukelia ūmus vitamino C trūkumas, yra...
Ar po valgio jus reguliariai vargina skrandžio skausmai? Paprastai taip nutinka dėl jautraus skrandžio arba netinkamo maisto. Negalite atsispirti vėsiam bananų pieno kokteiliui...
Situacijas, kai vaisiuose aptinkama pesticidų, reikėtų vertinti kaip įprastas. Europoje turime pažangią pesticidų kiekio vertinimo sistemą, o tai reiškia, kad mes, vartotojai, galime...
Šiuo metu visame pasaulyje serga maždaug 115 mln. žmonių, ir tikimasi, kad vos per kelerius metus šis skaičius patrigubės. Ekspertai tai apibūdina kaip...
Mėsa yra svarbus baltymų ir maistinių medžiagų šaltinis daugelyje pasaulio dietų. Tačiau ne visa mėsa yra vienodai naudinga sveikatai. Kokią mėsos rūšį rekomenduojama...
Žalia mėsa tartare ir suši – skanu, bet ar saugu? Sužinokite, kokie pavojai gresia valgant žalią mėsą ir kaip saugiai paruošti patiekalus iš...