Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Ką valgyti, kad iš organizmo pasišalintų laisvieji radikalai

Ka valgyti kad pasisalintu laisvieji radikalai
1 min. skaitymo

Laisvieji radikalai žmogaus organizme gali susidaryti virškinant maistą, vartojant tabako gaminius, gaunant ultravioletinius spindulius ir esant užterštam orui. Tai dalelės, galinčios pažeisti ląsteles ir sukeliančios oksidacinį stresą. Dėl to išsivysto įvairios ligos: medžiagų apykaitos ligos, širdies ligos, vėžys ir ankstyvas senėjimas.

Laisvųjų radikalų poveikį galima neutralizuoti papildant mitybą maisto produktais, kuriuose yra daug antioksidantų. Reikėtų atkreipti dėmesį į maisto produktus, kuriuose gausu vitaminų C ir E, beta karotino, polifenolio, seleno ir mangano.

Sveikatos specialistų teigimu, naudingų mikroelementų yra braškėse, apelsinuose, citrinose, kiviuose, riešutuose, saldžiosiose paprikose, špinatuose, brokoliuose ir svogūnuose. Taip pat svarbu vartoti grūdus, grybus, kiaušinius, pieno produktus, žuvį, ankštines daržoves ir juodąjį šokoladą.


Taip pat skaitykite:

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus