Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Kaip kepti paukštieną (kalakutą, viščiuką, antį ar žąsį)?

1 min. skaitymo

Prieš kepant kalakutą būtų labai gerai įdėti šiek sviesto po kalakuto oda (gali būti paskanintas apelsinų žievele, citrinų žievele, prieskoninėmis žolelėmis), tada kalakutas arba jūsų pasirinkta paukštiena bus sultingesnė bei žinoma skanesnė. Kepdami būtinai stebėkite vidinę paukščio temperatūrą – storiausioje filė vietoje ji turi būti 73 °C.

Kaip kepti paukštieną?

1 kg paukštienos kepame 180 °C temperatūros orkaitėje:

  • Viščiukas – 50 min. + 30 min. kiekvienam 0,5 kg mėsos;
  • Antis – 60 min. + 30 min. kiekvienam 0,5 kg mėsos;
  • Žąsis – 70 min. + 35 min. kiekvienam 0,5 kg mėsos;
  • Kalakutas (iki 5 kg) be įdaro – 3 val. + 30 min. kiekvienam 0,5 kg;
  • Kalakutas (iki 5 kg) su įdaru – 3,5–4 val. + 40 min. kiekvienam 0,5 kg.

Rezultatas bus puikus, jei paukščius kepsime iš pradžių aukštoje temperatūroje, o paskui ją palaipsniui mažinsime – pradedant 200 °C, po 15–20 minučių – iki 170 °C, o po to ir iki 160 °C. Prieš baigdami kepti padidinkite temperatūrą iki 200 °C, kad paukštis gražiai apskrustų. Tokioje aukštoje temperatūroje kepkite apie 10–15 min.

Įdarą galite rinktis bet kokį, koks jums patinka.

tobulas kalakutas sventems
tobulas kalakutas sventems

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas / 5. Balsų skaičius:

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Sekti:
Esu KAIPKADA.LT portalo redaktorius, rašantis apie naujienas, įvykius ir praktiškus patarimus. Mano tikslas – suteikti skaitytojams aktualią informaciją. Padedu atrasti naudingas žinias ir pasidalinti svarbiausiais įvykiais, kurie gali turėti įtakos mūsų gyvenimui.
guest
0 Komentarai(ų)
Naujausi
Seniausi Daugiausiai balsavo
Įterpti atsiliepimai
Žiūrėti visus komentarus