Aguonų pienas – iš aguonų, virinto atšaldyto vandens ir cukraus gaminamas gėrimas, kūčiukų užpilas, skirtas Kūčių stalui.
Aguonų pieno receptas
Reikės:
- Aguonos 1 stiklinė
- Vanduo 2 litrai
- Medus 3 valg. š. arba cukrus
Kaip gaminti?
- Aguonas nuplikykite verdančiu vandeniu, palikite kelioms valandoms arba dar geriau per naktį, kad išbrinktų.
- Vandenį nupilkite, tada aguonas 2-3 kartus permalkite mėsmale arba sugrūskite mediniu grūstuvu (kočėlu).
- Užpilkite virintu vėsintu vandeniu, perkoškite per tankų sietelį, pasaldinkite medumi ar cukrumi (aguonų pieną galima palikti ir su tirščiais).
- Aguonų pienu per Kūčias tradiciškai gardinami kūčiukai, kviečiai ir kai kurie kiti patiekalai.
Daugiau Kūčių patiekalų rasite: https://www.receptureceptai.lt