Aguonų pienas yra tradicinis Viduriniųjų Rytų ir Indijos gėrimas, kuris pastaraisiais metais populiarėja ir Europoje. Jis gaminamas iš aguonų, vandens (arba pieno) ir medaus. Aguonos yra turtingos baltymų, skaidulų, vitaminų ir mineralų, todėl aguonų pienas yra sveikas ir maistingas gėrimas.
Aguonų pienas labai populiarus per Kūčias, nes juo užpilami kūčiukai.
Aguonų pieno receptas
Reikės:
- 1 stiklinė aguonų;
- 2 stiklinės vandens (arba pieno);
- 1 šaukštas medaus;
- 2 šaukštai cukraus;
- žiupsnelis vanilinio cukraus.
Kaip gaminti?
- Aguonas užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite 30 minučių, kad išbrinktų.
- Išbrinkusias aguonas nupilkite ir sumalkite mėsmale arba virtuviniame kombaine.
- Sumaltus aguonas užpilkite virintu vandeniu (arba pienu) ir gerai išmaišykite.
- Aguonų pieną perkoškite per tankų sietelį ar marlę, kad pašalintumėte tirščius.
- Į aguonų pieną įmaišykite medų, cukrų ir vanilinį cukrų.
- Aguonų pieną atšaldykite ir patiekite kartu su kūčiukais.
Jus gali sudominti: Tradicinis kūčiukų receptas Šv. Kūčioms