Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas
  • Paieška
  • Apie mus
  • Kontaktai
  • Reklama
  • Privatumo politika
2023-03-24 | 19:24
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
KAIPKADA.LT - Naujienos, žinios, straipsniai, receptai, horoskopai
Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
Pradžia Straipsniai Maistas / Gėrimai

Kaip paruošti smidrus?

Mindaugas Bružas
2021-04-21, 21:52
Maistas / Gėrimai
A A
kaip paruosti smidrus

kaip paruosti smidrus

Ar žinote, kaip skaniai ir paprastai paruošti smidrus? Smidrai dažniausiai naudojami sriuboms, garnyrams ir net desertams. Tačiau ir patys vieni jie yra ne mažiau skanūs.

Turinys

  • Receptai
    • Receptas: Smidrai kepti keptuvėje
    • Receptas: Smidrai su sūriu ir citrina
  • Patarimai
    • Patarimas: Kaip virti smidrus?
    • Patarimas: Kaip troškinti smidrus keptuvėje?

Receptai

Receptas: Smidrai kepti keptuvėje

smidrai keptuveje

Ingredientai:

  • Smidrai – 400 gramų;
  • Česnakai – 1-2 skiltelės;
  • Citrina – 0,5 vnt;
  • Sviestas – 1 valgomasis šaukštas;

Pagaminsite 3-4 porcijas.

Gaminimo eiga

  1. Pirmiausia kruopščiai nuplaukite šparagus. Tada nusausinkite su popieriniu rankšluosčiu. Įdėkite sviesto į keptuvę ir ištirpinkite.
  2. Nulupkite česnako skilteles, supjaustykite juos mažais kubeliais. Įpilkite aliejaus ir kepkite porą minučių.
  3. Įdėkite smidrus į keptuvę, kepkite ant vidutinės ugnies, kol suminkštės. Kepimo metu pavartykite šparagus, kad apkeptų iš visų pusių.
  4. Viskas, smidrai paruošti! Belieka apšlakstyti citrinos sultimis. Gero apetito!

Receptas: Smidrai su sūriu ir citrina

smidrai su suriu

Ingredientai:

  • Smidrai, 700 gr.
  • Alyvuogių aliejus, 2 v.š.
  • Malti džiūvėsėliai, 0,5 stikl.
  • Tarkuotas Parmezano sūris, 0,75 stikl.
  • Česnako milteliai, 1 a.š.
  • Druska, 0,5 a.š.
  • Malti juodieji pipirai, 0,25 a.š.

Pagaminsite 5 porcijas.

Gaminimo eiga

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Skardą papurkškite aliejumi, kad smidrai neprikibtų, ir atidėkite į šalį.
  2. Smidrų galai turi būti nupjauti. Smidrus užpilkite aliejumi, išmaišykite, tada pabarstykite džiūvėsėliais, česnako milteliais, druska, pipirais ir tarkuotu sūriu, vėl gerai išmaišykite.
  3. Paskleiskite smidrus ant skardos ir kepkite 10-15 minučių.
  4. Skanaus!

Patarimai

Patarimas: Kaip virti smidrus?

Dideliame puode užvirkite kuo daugiau vandens (galite įberti šiek tiek druskos), sudėkite smidrus ir virkite 2–3 min. Atminkite, kad kuo greičiau išvirsite šparagus, tuo geriau. Laikas iš esmės priklauso tik nuo smidrų storio. Tada nusausinkite, padėkite šparagus ant lėkštės, apibarstykite prieskoniais arba citrinos sultimis ir patiekite.

Patarimas: Kaip troškinti smidrus keptuvėje?

Smidrus taip pat galite troškinti keptuvėje. Tai nėra pats sveikiausias maisto gaminimo būdas, bet ne mažiau skanus. Keptuvėje įkaitinkite sviestą arba aliejų. Sudėkite smidrus į keptuvę. Kepkite 5-7 minutes, kartais pavartydami. Prieš patiekdami apšlakstykite citrinos sultimis arba tarkuotu sūriu.


Taip pat skaitykite:

  • Kaip paruošti džiovintus grybus?
  • Kaip kepti (paruošti) antį?

Įvertink šį straipsnį

Suteikiame jums galimybę įvertinti mūsų turinį. Spustelėkite ant žvaigždės, kad įvertintumėte!

Vidutinis reitingas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.

Žymės: kaip kepti smidruskaip virti smidruskas yra smidraismidraismidru kepimas

Panašus straipsniai

Kiaušinių kepimas be aliejaus
Maistas / Gėrimai

Kaip kepti kiaušinius be aliejaus: įdomi galimybė

2023-03-24
Tikras sviestas
Maistas / Gėrimai

Kaip greitai suminkštinti sviestą iki kambario temperatūros: 5 geriausi patarimai

2023-03-23
Sveiki miltai
Maistas / Gėrimai

Vasaros forma: 5 naudingos miltų rūšys

2023-03-23
Mėtų arbata
Maistas / Gėrimai

Mėtų arbata: gydomosios savybės

2023-03-22
Rodyti daugiau

© 2022 Visos teisės saugomos. Kopijuoti be raštiško sutikimo draudžiama.

Rezultatų nėra
Žiūrėti visus rezultatus
  • Straipsniai
    • Naujienos
    • Patarimai
    • Atsakymai į klausimą “Kaip…?”
    • Atsakymai į klausimą „Kada…?“
    • Automobiliai / Motociklai / Transporto priemonės
    • Butai / Namai
    • Kompiuteriai / TV / Telefonai
    • Grožis / Stilius
    • Gyvūnai / Gamta
    • Maistas / Gėrimai
    • Internetas / WEB
    • Saugumas
    • Sportas / Sveikata
    • Kita
  • Kraštovaizdis
    • Augalai
    • Sodo priežiūra
    • Pasaulio sodai
  • Santykiai ir psichologija
    • Santykiai
    • Ji ir Jis
    • Psichologija
    • Vaikai
  • Technologijos
    • Apžvalgos ir naujienos
    • Kompiuteriai
    • Telefonai
  • Receptai
    • Apkepai
    • Bulvės
    • Desertai
    • Gėrimai
    • Grill (Kamado)
    • Grybai
    • Iš miltų
    • Keksai
    • Kokteiliai
    • Košės
    • Ledai
    • Makaronai
    • Mėsa
    • Mišrainės
    • Padažai
    • Pica
    • Pyragai
    • Salotos
    • Sriuba
    • Suši
    • Tortai
    • Užkandžiai
    • Velykos
    • Žuvis
  • Horoskopai
    • Horoskopai metams
    • Horoskopas mėnesiui
    • Zodiako ženklai
  • Orai
    • Faktiniai orai Lietuvoje
    • Bangos Baltijos jūroje
    • Orų žemėlapis (realiu laiku)
    • Krituliai Europoje
    • Žemės magnetinis aktyvumas (grafikas)

© 2022 Visos teisės saugomos. Kopijuoti be raštiško sutikimo draudžiama.

Go to mobile version