Kaip pasūdyti lašišą?
Reikės šių produktų:
- 1 kg šviežios lašišos filė su oda;
- 3 šaukštų rupios druskos;
- šiek tiek susmulkintų krapų.
4 asmenims
Lašišą nuplaukite ir gerai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Perpjaukite filė skersai taip, kad gautumėte du maždaug vienodo dydžio gabalus.
Kiekvieną žuvies pusę tolygiai pabarstykite druska, įtrinkite ją pirštais.
Kiekvieną pusę apibarstykite smulkintais krapais.
Patieskite didelį lakštą maistinės plėvelės. Ant jos dėkite vieną žuvies pusę oda į apačią, o ant viršaus uždėkite kitą pusę oda į viršų. Tvirtai suvyniokite tokį “sumuštinį” į maistinę plėvelę, įdėkite į plokščią indą su krašteliais ir paslėgę žuvį padėkite į šaldytuvą.
Po 24 valandų lašišos “sumuštinį” apverskite, kad viršuje buvusi dalis atsidurtų apačioje, paslėkite ir laikykite šaldytuve.
Po 24 valandų dar kartą apverskite ir paslėkite žuvį. Po 3 parų lašiša tinkama valgyti.
Peiliu nubraukite nuo abiejų puselių druską ir nusausinkite žuvį popieriniu rankšluosčiu. Labai aštriu peiliu supjaustykite kuo plonesniais gabalėliais, sudėkite juos į didelę lėkštę ar platų indą taip, kad gabalėliai iš dalies uždengtų vienas kitą. Taip supjaustytą lašišą uždenkite maistine plėvele ir laikykite šaldytuve.