Gardų šventinį patiekalą galite paruošti iš paprasčiausių ingredientų neišleisdami daug pinigų. Be to, jums net nereikia trijų valandų suktis virtuvėje – viskas pavyksta greitai ir skaniai.
Šventinis patiekalas iš paprastų produktų
Namų šeimininkės įpratusios prie minties, kad šventiniai patiekalai turi būti kažkas sudėtingo ir brangaus. Vienos sugalvoja dešimties sluoksnių salotas, o kitos mano, kad būtina pirkti raudoną žuvį ir ikrų.
Tačiau šventiniam stalui galite paruošti gardų patiekalą, kuris patiks visiems svečiams, net ir iš elementariausių produktų. Pavyzdžiui, galite paruošti biudžetinius mėsos suktinukus padaže, neišleisdami daug pinigų.
Reikalingi ingredientai
- Kiauliena 500 g
- 2 svogūnai
- Cukrus 1 arbatinis šaukštelis
- Actas 2 valgomieji šaukštai
- Miltai 1 valgomasis šaukštas padažui ir apvoliojimui
- Grietinė 350 g
- Vanduo pusė stiklinės
- Druska, pipirai
- Augalinis aliejus

Paruošimas
Kiaulienos mėsą supjaustykite maždaug 1,5–2 centimetrų storio kepsniais ir virtuviniu plaktuku sumuškite iš abiejų pusių, kad mėsa būtų plona ir minkšta. Kuo stipriau sumušite mėsą, tuo lengviau bus ją susukti. Kiekvieną mėsos gabalėlį pabarstykite druska ir pipirais.
Svogūną supjaustykite pusžiedžiais, pabarstykite cukrumi ir apšlakstykite actu. Tada gerai sutrinkite rankomis, kad išsiskirtų sultys. Ant mėsos gabalo krašto uždėkite šiek tiek marinuoto svogūno ir sandariai susukite.
Susuktuosius suktinukus apvoliokite miltuose ir kepkite karštoje keptuvėje su aliejumi. Sudėkite suktinukus siūle žemyn, kad jie iš karto sustingtų ir neišsivyniotų. Kai suktinukai iš visų pusių taps auksinės rudos spalvos, išimkite juos iš keptuvės.

Padažas
Jei keptuvė labai nešvari, ją nuplaukite. Smulkiai supjaustykite likusį svogūną ir kepkite iki auksinės rudos spalvos. Įberkite šaukštą miltų, supilkite grietinę ir vandenį. Gerai išmaišykite. Kai padažas užvirs, sudėkite suktinukus atgal į keptuvę ir troškinkite uždengę dangčiu 30–40 minučių ant silpnos ugnies, kol padažas sutirštės, o mėsa taps minkšta ir traški.
Prieš patiekiant, jei norite, pabarstykite smulkiai supjaustytais žaliais svogūnais. Skanaus!

