Šis greitai paruošiamas ananasų pyragas, patiekiamas apverstas aukštyn kojomis, yra klasikinis desertas su drėgnu, sviestiniu skoniu ir karamelizuotais vaisių griežinėliais. Visas derinys sukuria gražią vizualinę kompoziciją.
Turinys
- iki 15 minučių paruošimas
- iki 60 minučių kepimas
- 3–4 porcijos
Ingredientai
Pyragui:
- 200 g kvietinių miltų
- 200 g cukraus
- 120 g sviesto
- 120 ml konservuotų ananasų sulčių
- 60 ml pieno
- 2 kiaušiniai, L arba XL dydžio
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinis šaukštelis vanilės ekstrakto
- ¼ arbatinio šaukštelio druskos
Ananasų sluoksniui:
- 1 skardinė ananasų griežinėlių
- 100 g rudojo cukraus
- 50 g sviesto
Paruošimo etapai
- Ananasų griežinėlius gerai nusausinkite popieriniais rankšluosčiais.
- Ištirpinkite sviestą ir leiskite jam atvėsti. Ištepkite juo 23 cm skersmens kepimo formos dugną ir šonus, tada pabarstykite ruduoju cukrumi.
- Ananasų griežinėlius išdėliokite formoje – vieną centre, o kitus – aplink kraštus.
- Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
- Dideliame dubenyje išplakite sviestą ir cukrų iki purios masės. Po vieną įmuškite kiaušinius, gerai išplakdami po kiekvieno. Įmaišykite vanilės ekstraktą.
- Palaipsniui, trimis dalimis, į šlapius ingredientus įmaišykite sausus ingredientus, pakaitomis įpildami ananasų sultis ir pieną. Pradėkite ir baigkite miltais.
- Atsargiai užpilkite tešlą ant ananasų griežinėlių. Tolygiai paskirstykite ir išlyginkite.
- Kepkite pyragą 30 minučių 180 °C temperatūroje įkaitintoje orkaitėje. Išimkite kepimo formą, uždenkite ją aliuminio folija ir kepkite dar 10 minučių, kol į pyragą įsmeigtas medinis pagaliukas ištraukiamas švarus.
- Išimkite ananasų pyragą ir leiskite jam atvėsti 10–15 minučių. Padėkite pyragą ant lėkštės, apversdami formą aukštyn kojomis. Pabarbenkite, kad pyragas lengviau išsiskirtų iš formos.
- Patiekite pyragą atvėsusį. Laikykite šaldytuve.