Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Gordonas Ramsay atskleidžia tobulos plaktos kiaušinienės paslaptį: nereikia pieno ar plaktų kiaušinių

Tobula kiaušinienė / Eugene Powers / Shutterstock.com
2 min. skaitymo

Plakta kiaušinienė – iš pažiūros paprastas patiekalas, tačiau garsusis šefas Gordonas Ramsay paverčia ją tikru kulinariniu šedevru. Jo metodas užtikrina lengvą, purią tekstūrą, kuri sužavės net išrankiausius gurmanus.

Gordono Ramsay kiaušinienės paslaptys

Nors Ramsay išgarsėjo įmantriais restorano patiekalais, jis puikiai įvaldo ir paprastus receptus. Jo plaktos kiaušinienės technika išpopuliarėjo „TikTok“, kur tūkstančiai vartotojų gyrė jos minkštumą ir sodrų skonį. Pagrindinės taisyklės – paprastumas ir tikslumas.

Pagrindinės klaidos, kurių reikia vengti

Daugelis žmonių klysta iš anksto išplakdami kiaušinius. „Jei kiaušinius išplaksite iš anksto, mišinys taps grūdėtas“, – aiškina Ramsay. Vietoj to, jis rekomenduoja:

  1. Naudoti šaltą keptuvę. Kiaušinius įmuškite tiesiai į šaltą keptuvę su nepridegančia danga.
  2. Nedelsiant pridėti sviesto. Įdėkite gabalėlį sviesto ir, jam įšilus, nuolat maišykite kiaušinius silikonine arba medine mentele, kad nesusidarytų kietų gumulų.
  3. Kontroliuoti temperatūrą. Periodiškai nuimkite keptuvę nuo ugnies ir vėl grąžinkite, kad kiaušiniai neperkaistų ir neišdžiūtų.

Purumo paslaptis

Norint pasiekti ypač purią tekstūrą, Ramsay rekomenduoja į kiaušinių masę paskutinę minutę įdėti šaukštą grietinės. Tai ne tik šiek tiek atvėsina mišinį, bet ir suteikia lengvumo bei kreminės tekstūros.

Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę
Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę

Prieskoniai ir pateikimas

Kai kiaušiniai pasiekia tobulą konsistenciją, pagardinkite juos:

  • Šiek tiek druskos ir šviežiai maltų pipirų.
  • Smulkiai pjaustytais žaliaisiais svogūnais.

Ramsay siūlo plaktą kiaušinienę patiekti su skrudinta duonos riekele ir keptais pomidorais – taip patiekalas tampa dar įspūdingesnis.

Receptas trumpai

  1. Į šaltą nepridegančią keptuvę įmuškite kiaušinius.
  2. Įdėkite gabalėlį sviesto ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami mentele.
  3. Periodiškai nuimkite keptuvę nuo ugnies, kad kontroliuotumėte temperatūrą.
  4. Kai kiaušiniai beveik paruošti, įmaišykite šaukštą grietinės.
  5. Pagardinkite druska, pipirais ir žaliaisiais svogūnais.
  6. Patiekite su skrudinta duona ir keptais pomidorais.

Pastaba: Šis receptas yra paprastas, tačiau tikslus vykdymas užtikrina išskirtinį rezultatą. Išbandykite Gordono Ramsay metodą ir mėgaukitės tobula plakta kiaušiniene!

Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.