Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Išbandžiau – skanesnio nėra: juodųjų serbentų uogienė pagal receptą, senesnį už mane

Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas
3 min. skaitymo

Tai mano mamos receptas. Išbandžiau įvairius juodųjų serbentų paruošimo būdus – šviežiai maltus su cukrumi, šaldytus, įvairias uogienes, – bet nė vienas jų neprilygo šiam! Daugiau jokių kitų receptų nenaudoju, tik šį. Daug kartų įsitikinau, kad nėra nieko skanesnio!

Jei manote, kad „čia per daug cukraus“ ar „uogų visai nereikia virti, nes prarandami vitaminai“, gaminkite pagal savo receptą. Aš tik dalinuosi, mano nuomone, pačiu skaniausiu juodųjų serbentų uogienės receptu! Jūs patys sprendžiate, ar išbandyti, ar ne. Bet vis tiek rekomenduočiau tai padaryti. Tai tikrai tobulas receptas!

Kaip gaminti

Viskas labai paprasta – man tai užtrunka apie 20 minučių. Juoduosius serbentus nuplaunu, kruopščiai išrenku visas liekanas – lapelius, šakeles, – nors stengiuosi jų atsikratyti jau rinkdama uogas.

Šviežias uogas matuoju stikline ir dedu į puodą. Paprastai verdu 6 litrų puode. Visus ingredientus matuoju ta pačia stikline.

Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas 2
Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas

Į puodą įpilu vandens. Taip, vandens! Be jo uogienė būtų visiškai kitokia. Žinoma, ir be vandens uogienė išvirtų, bet rezultatas nebūtų toks, kokį čia aprašau.

Tada įberiu cukraus – iš pradžių tik pusę reikiamo kiekio.

Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas 3
Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas

Viską išmaišau ir virinu ant stiprios ugnies 15 minučių, retkarčiais atsargiai pamaišydama. Putų nenugriebiu!

Po 15 minučių nuimu puodą nuo ugnies, įberiu likusį cukrų, išmaišau ir daugiau nebevirinu.

Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas 4
Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas

Maišykite, kol cukrus ištirps, tada supilkite uogienę į sterilizuotus stiklainius. Net jei cukrus kur nors visiškai neištirpo, nesijaudinkite – vėliau jis ištirps.

Stiklainius uždarau švariais dangteliais, apverčiu aukštyn kojomis ir apvynioju šiltu audiniu, kol uogienė visiškai atvės.

Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas 5
Geriausias juodųjų serbentų uogienės receptas

Išeiga: apie 2,5 litro skaniausios uogienės. Uogos virsta drebučiais! Skonis nuostabus – ne per saldus, kaip kai kurie gali pagalvoti. Išbandykite – tikrai patiks, neabejoju!

Uogienę galite laikyti bet kur, net kambario temperatūroje – ji išsilaiko kelerius metus. Laikui bėgant ji tampa vis tirštesnė ir dar skanesnė!

Sudedamosios dalys

  • Juodieji serbentai – 6 puodeliai
  • Vanduo – 1,5 puodelio
  • Cukrus – 8 puodeliai
Pasidalinkite šiuo straipsniu
Komentarų: 0

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Primename: kviečiame diskutuoti pagarbiai ir laikytis bendravimo etiketo. Nepagarbūs, įžeidžiantys ar neapykantą skatinantys komentarai bus šalinami. Ačiū už supratingumą!

Komentuodami sutinkate, kad jūsų pateikti duomenys gali būti tvarkomi pagal mūsų privatumo taisykles.